top of page

Concertverslag | Mooneye, Handelsbeurs


40Y DEMOCRAZY liep algelopen woensdag op zijn eind, dus we pikten nog graag een laatste concertje mee. Elf dagen lang organiseerde Democrazy vijftig concerten op tien verschillende locaties om hun 40ste verjaardag te vieren. Op woensdag 10 november mochten Mooneye en Pauwel een goed gevulde Handelsbeurs in Gent entertainen.



Pauwel

De avond werd rustig ingezet met voorprogramma Pauwel, die werd bijgestaan door backing vocals van Catherine (BLUAI) en de contrabas van Koen. Met enkele gevoelige songs over onder andere schizofrenie en het verliezen van mensen, werd er ook ruimte gemaakt voor een lach. Zo praatte Pauwel met veel trots over zijn honden, of zoals hij het zegt: zijn kindjes. En ja hoor, ook zijn husky kan een stevig stukje zingen, en dat liet hij maar wat graag horen via zijn smartphone. Een extraatje dat het publiek zeker kon waarderen. Op die manier wist Pauwel de mensen, ddie duidelijk nog niet bekend waren met zijn werk, toch wat voor zich te winnen. Het werd een rustig maar fijn voorprogramma.



Mooneye

De groep waarvoor iedereen massaal naar de Handelsbeurs afzakte, betrad om 21u15 dan eindelijk het podium. Een vrij jonge groep die in 2019 bekendheid verwierf door De Nieuwe Lichting van Studio Brussel brengt enkele van hun geliefde songs zoals Bright Lights, Thinking About Leaving, My Routine, en Black River. Ze weten het publiek in no time mee te krijgen met hun charme en overtuiging. Meer dan een band zag je duidelijk een groep vrienden op het podium het beste van zichzelf geven. Interactie en een lach werden regelmatig uitgewisseld, waardoor het gedurende de hele show duidelijk blijft dat Mooneye met enorm veel plezier de show voor hun fans speelt. Er werd hier en daar wat gedanst in de crowd maar er werd vooral genoten de hele avond door, nummer na nummer.

De avond werd afgesloten met twee bizz nummers, waarvan eentje zelf volledig akoestisch werd gebracht. We krijgen Mooneye te zien zonder versterkers of drums, zonder gedoe: puur Mooneye met een gitaar en zelf even een saxofoon. Het is zonder twijfel één van de mooiste momenten van de avond en toont nog maar eens het potentieel van de jonge Mooneye. Zowel het enthousiaste publiek als Mooneye genoten duidelijk met volle teugen van de show: het werd een meer dan geslaagde avond!


 

woensdag 10 november 2021, Handelsbeurs (Gent) | Foto's en tekst: Maui Vindevogel



bottom of page