top of page

Concertverslag | Lakshmi, Doornroosje


Lakshmi in Doornroosje Nijmegen © Rob Jansen

Veel van onze Belgische lezers zullen geen idee hebben wie Lakshmi is. Voor Nederlanders is ze echter des te bekender. Vooral sinds ze in 2021 heeft deelgenomen aan de Nederlandse versie van 'Wie is De Mol'.


Lakshmi’s muziek is een verrassende combinatie van fluisterzachte luisterliedjes en gruizige elektronica, aangevuld met krassende gitaren en kwetsbare strijkers. Zelf noemt de artiest, songwriter en theatermaker het Pop Noir.


Het concert in Doornroosje in Nijmegen kenmerkt zich door ingetogenheid en dromerigheid, door kleine, bijna lieflijke zang en krachtige aanwezigheid, door bijna zweverige klanken en strakke muzikale power. Deze jonge dame zet een performance neer waar menigeen een puntje aan kan zuigen.

Lakshmi in Doornroosje, Nijmegen © Rob Jansen

Maar natuurlijk draait alles om haar stem en de muziek. Er is een flinke rol weggelegd voor de muziek van haar tweede album Siren. Nummers als Blue Light, Ithaca of Nowhere to Go brengen de zaal en haar bezoekers in volle vervoering, maar ook haar cover van Divinyls’ I Touch Myself is erg mooi.


Lakshmi in Doornroosje, Nijmegen © Rob Jansen


De avond kent een aantal vermeldenswaardige hoogtepunten. Zo is er het nummer Saturday. Op zich is dat – op de plaat – een redelijk standaard ‘Lakshmi-nummer’, maar de wijze waarop dit nu wordt gebracht, is erg mooi. Vooral Konings laat op dit moment weer van zich horen. De belichting en Konings viool geven het dit segment iets mysterieus mee.

Andere climax van de avond is het nummer Wars. Het nummer is enige tijd terug onder handen genomen door de Nederlandse producer en remixer Tim van Werd en de Hongaarse house-dj StadiumX. En hun versie wordt vanavond gespeeld, hetgeen meebrengt dat er een feestsfeer in Doornroosje ontstaat.

Lakshmi in Doornroosje, Nijmegen © Rob Jansen


Al met al brengt Lakshmi vanavond een prachtige, kleine, tere maar tegelijkertijd uitbundige show, waarbij haar stem de vertrouwde constante factor is. De ene keer zo zacht en fluisterend dat ze bijna onhoorbaar is, de andere keer met uithalen die associaties met Sinead O’Connor oproepen.

Lakshmi in Doornroosje, Nijmegen © Rob Jansen

Comments


bottom of page