top of page

Concertverslag | Imminence, De Helling

De Zweedse metalcore band Imminence bracht eind vorig jaar nog het sterke album Heaven In Hiding uit. Tijd nu dus om er ook mee op tour door Europa te gaan, waarbij De Helling in Utrecht op woensdag 4 mei op het programma stond. De show was uitverkocht en met supports Port Noir en Novelists FR beloofde het een mooie avond te worden. Ik was dan ook heel benieuwd hoe de nieuwe tracks live zouden klinken!

Port Noir

Bij aankomst stond er al een rij buiten met fans die allemaal klaar waren voor deze tweede show van de Heaven In Hiding tour. Eenmaal binnen werd er vlak voordat Port Noir de avond mocht aftrappen, eerst nog een minuut stilte gehouden in verband met Dodenherdenking. De zaal was tegen die tijd al aardig gevuld en Port Noir kon al snel beginnen. De band maakt alternatieve metal die best lekker klinkt, maar helaas vanwege het geluid niet helemaal goed naar voren kwam. Er werd goed gespeeld, maar het geluid stond, in ieder geval vooraan waar ik stond, niet goed afgesteld waardoor voornamelijk de drums te horen waren. De rest van de instrumenten verdwenen een beetje in het geluid. Jammer, want voor de rest was het wel een leuke set van Port Noir.


Novelists FR Ook het daaropvolgende Novelists FR had helaas last van het geluid, hoewel die gelukkig inmiddels wel wat beter stond dan tijdens Port Noir en je hier wel iets meer van de muziek hoorde. Dit zorgde ervoor dat het publiek ook iets losser kwam. Wat wel voor afleiding zorgde was dat tijdens het eerste deel van de set van Novelists FR de pauze playlist in de zaal nog gewoon doorspeelde, dwars door de livemuziek heen. Dit hoorde je goed tussen de tracks door, maar vooral op het moment dat alle ogen in de zaal gericht waren op gitarist Florestan tijdens een rustigere gitaarpartij. Gelukkig ging de playlist halverwege uit, met luid gejuich van het publiek als gevolg. Novelists FR speelde verder een fijne, maar korte metalcore set, die naar meer smaakte met tracks zoals Smoke Signals, Terrorists en Do You Really Wanna Know?.


Imminence

Toen het eenmaal tijd was voor Imminence stond de zaal goed vol met een publiek die helemaal klaar was om de band te ontvangen. Onder luid gejuich kwam de band het podium op om met Ghost de show in te knallen. Het geluid stond bij Imminence gelukkig wel een stuk beter. De band speelde een fijne en energieke set die groeide naarmate de avond vorderde en die door het publiek haast compleet werd meegezongen. Zanger en violist Eddie maakte regelmatig vooraan contact met zijn fans en rende heen en weer springend over het podium. Er onstond snel een moshpit en ook de crowdsurfers mochten niet ontbreken, die met een high five terug de zaal ingestuurd werden voordat ze het podium wisten te bereiken.

Het was vooral een leuke set van Imminence met zowel nieuwere als oudere fan favorites zoals Infectious, Chasing Shadows, Saturated Soul, Heaven in Hiding en afsluiter Temptation. Op het mindere geluid na een leuke show van Imminence die we eindelijk met het nieuwe album op zak live konden zien. Zeker voor herhaling vatbaar!

Woensdag 4 mei 2022, Imminence, De Helling (Utrecht) | Foto's & tekst: Jessica Santiago Lopez

Comments


bottom of page