top of page

Concertverslag | Enter Shikari, Trix, Antwerpen

Ik weet niet waarom ik dacht dat het een goed idee was om een concert te plannen na een 3-daags festival, maar blijkbaar was de Maui van enkele maanden geleden erg enthousiast. Na 3 zware dagen Jera On Air (ik ben na al die tijd niks meer gewoon, zo blijkt) zakte ik afgelopen zondag af naar de Trix in Antwerpen. Vermoeid maar benieuwd naar wat de avond in petto zou hebben, was ik toch helemaal klaar voor een uitverkochte avond!


Trash Boat

Opwarmer van de avond was Trash Boat, een Britse groep die ik al enkele keren aan het werk zag. Ik weet dat je kan verwachten dat een groep steeds hetzelfde praatje naar voren brengt tijdens iedere show, maar nu viel het me toch wel heel erg op dat wat er tijdens deze show en tijdens hun optreden op Jera On Air gezegd werd, woord voor woord hetzelfde was. Anyways, dat even ter zijde. Met een set van 7 liedjes vloog de tijd voorbij. Helaas werd heel snel duidelijk dat het publiek voor Enter Shikari kwam, en niet voor Trash Boat. Op enkele TB fans na bleef het vrij rustig in de zaal. Tijdens de song Alpha Omega werd wel, zoals gevraagd, meegezongen met de woorden 'Idiot, you fucking idiot' maar ook dit was geen hoogvlieger. Ik ben heel energieke poppunk shows gewend van Trash Boat maar hier werd de bal toch ietwat misgeslagen. Misschien deels omdat de band er al een hele tour had opzitten waardoor de vermoeidheid ook bij hen duidelijk zijn tol begon te eisen.

© Amped Up - Yngwie Vanhoucke


Enter Shikari

Yes, de main act van de avond. Ik word opnieuw helemaal enthousiast als ik terugdenk aan het optreden van Enter Shikari. Het startte al minuten voor het optreden begon. Een stem kondigde aan dat de launch into The Great Unknown (de titel van een song van hun laatste album) binnen x minuten zou plaatsvinden. Deze boodschap werd enkele keren herhaald, in combinatie met een playlist vol leuke songs, wat een zekere buzz creëerde bij het publiek. Voor een uitverkochte zaal betrad Enter Shikari rond 21u dan eindelijk het podium. De eerste seconden van The Great Unknown toonden dat de zaal wel degelijk wakker en klaar voor een feestje was. Moshpits en crowdsurfers werden al snel een welgekomen toevoeging aan de energie die in de zaal aanwezig was.


De energie bleef vlot overreind bij de volgende nummers, all the way tot Antwerpen werd gespeeld. Een nummer dat niet meer werd gespeeld sinds hun vorige stop in de stad (in 2017). Fun fact: het nummer Antwerpen werd ook écht geschreven toen de band in een taxi door Antwerpen reed. Na het feestje dat tijdens dit lied losbarstte, kregen we de random song Arguing With Thermometers te horen. Ook hun grote hit Sorry, You're Not A Winner kon natuurlijk niet ontbreken. Het publiek werd tevens getrakteerd op een geïmproviseerde song. Zanger Rou Reynolds had zondag energie van het publiek verwacht maar kreeg niks minder dan vrijdag of zaterdag vibes. Daar moest natuurlijk een mouw aan gepast worden. De band besloot dan ook spontaan The Paddington Frisk te spelen. En alsof dat nog niet genoeg was verzamelden Rou (zanger), Chris (bass) en Rory (guitar) zich te midden van het publiek.


Door deze onvoorziene toevoeging werd er even tussen de bandleden gediscussieerd of er een ander liedje uit de setlist geschrapt moest worden. Er werd echter al snel beslist dat geen enkele song 'cuttable' was. Drie liedjes later zat de band al aan hun laatste liedje met Solidarity. Nu ja, we weten allemaal dat er een encore aankomt. Afsluiters { The Dreamer's Hotel } en Live Outside zorgen voor een mooi einde van een ge-wel-di-ge avond. Ik ben ervan overtuigd dat elke persoon in de zaal die avond naar huis ging met een wow gevoel. Om af te sluiten met de woorden van mijn dolgelukkige vriend na afloop: de allerbeste Enter Shikari show ever!

© Amped Up - Yngwie Vanhoucke


Setlist Trash Boat

Silence Is Golden

Play Video

Vertigo

Bad Entertainment

Alpha Omega

Don't You Feel Amazing?

He's So Good


Setlist Enter Shikari

Live Outside 2021 Fanfare Intro

THE GREAT UNKNOWN

Destabilise

Sssnakepit

Juggernauts

modern living….

Anaesthetist (Reso remix outro)

satellites* *

the pressure's on.

Antwerpen

Arguing With Thermometers

Rabble Rouser

Sorry, You're Not a Winner

The Paddington Frisk

Gandhi Mate, Gandhi

Mothership

Solidarity


{ The Dreamer's Hotel }

Live Outside

 

zondag 26 juni 2022, Trix Antwerpen | Tekst: Maui Vindevogel Foto's: Yngwie Vanhoucke (Amped Up)

Comments


bottom of page