top of page

Concertverslag | Changing Tides, 013

Op vrijdag 6 november stond er een mooie avond op het programma in 013 in Tilburg, met maar liefst vier fijne bands van eigen bodem. Dit allemaal in het teken van het nieuwe album van Changing Tides, Impair The Vision, dat vandaag uitgebracht werd. De release moest natuurlijk wel goed gevierd worden en met hulp van supports Frontstreet, Fists of Time en Reformist werd dit dan ook een zeer goed feestje in de Next van 013.


Frontstreet Frontstreet mocht als eerste de show aftrappen met een goed portie nu-metal. De band kondigde onlangs het vertrek van bassist Wilmar aan en speelde in Tilburg één van de laatste shows met hem in de line-up. Frontstreet zat er lekker in en speelde overtuigend. Snake en F.R.E.E. blijven twee van de tofste tracks om live in een Frontstreet set te horen, wel jammer dat het een korte set was en ze het laatste nummer niet meer mochten spelen.


Fists of Time Vervolgens mocht Fists of Time als tweede op het podium aan de slag met een portie hardcore, die doet denken aan het geluid van bands zoals Biohazard. Ik kende de band zelf nog niet, maar Fists of Time was een aangename verrassing. Leuk ook om te zien dat het publiek eigenlijk al vanaf het begin van de avond enthousiast reageerde, zo ook bij Fists of Time.


Reformist

Reformist was hierna aan de beurt en speelde een strakke set. Leuk ook om te zien dat er al veel mensen in de zaal waren die bekend waren met de band en vanaf het begin met nummers zoals Rebuild meezongen en meededen. Ook ik heb Reformist inmiddels vaker gezien en het is dan ook erg tof om te zien dat de stage presence van de band met elke optreden lijkt te groeien. Lekkere lage en harde breakdowns, veel energie en enthousiasme op het podium; binnen het genre is Reformist terecht één van de grotere Nederlandse namen aan het worden

Changing Tides En dan, the band of the hour, Changing Tides. De zaal stond inmiddels lekker vol en de sfeer zat er goed in, zowel in het publiek als bij de band. Het was overduidelijk dat een groot deel van het publiek voor hun aanwezig was tijdens deze hometown show en de band stond dan ook zichtbaar te genieten. Er werd een vette, lange set neergezet waarin het nieuwe album en de zwaardere richting van de band sterk naar voren kwam. Een set met ruimte voor hier en daar een praatje en een invaller op het podium in de vorm van Super Freek (a.k.a. Freek van Reformist), die tijdens het nummer Fear of Unbelief de vocals van Alan van Distant op zich nam. Oftewel een hele geslaagde viering van de release met een leuke sfeer in zowel het publiek als bij de bands onderling!
Zowel Reformist als Changing Tides zijn binnenkort, op zaterdag 28 mei te zien in Rotterdam op Submit Fest 2022 in Baroeg. Frontstreet staat een paar weken later in de Rotterdam, op dinsdag 12 juli als support voor niemand minder dan Dropout Kings (Submit Fest Presents) in Baroeg.


Vrijdag 6 mei 2022, Changing Tides, Reformist, Fists of Time & Frontstreet, 013 (Tilburg) | Foto's & tekst: Jessica Santiago Lopez

bottom of page