top of page

Concertverslag | Beartooth, The Amity Affliction, Higher Power, Trix


zondag 1 maart 2020, Trix (Antwerpen) | Foto's: Fien Engels, Tekst: Maui VindevogelDe avond kwam wat traag op gang met Higher Power, een Engelse hardcore punk band. Het publiek was duidelijk niet bekend met de muziek en dat laat zich merken in weinig beweging. Voor een uitverkochte show op een zondag, was de zaal helemaal niet zo vol. Het was dan ook even twijfelen of het publiek wel voldoende was opgewarmd voor de volgende support act.


Met Coffin, de eerste track van het nieuwe album Everyone Loves You… Once You Love Them, komt The Amity Affliction het podium op. Dit blijkt een perfect lied om de set mee te starten. Er wordt vlotjes overgegaan naar All My Friends Are Dead. Het wordt al snel duidelijk dat het vooral de oudere liedjes zijn die aanslaan bij het publiek. De zaal gaat helemaal los op Open Letter e nook daarna blijft de sfeer er goed inzitten. Het einde van de setlist bestaat uit drie liedjes van het album Let The Ocean Take Me. Klassiekers Don’t Lean On Me en Pittsburgh lokken de gewenste reactie uit van de fans, die weer eens helemaal los gaan. Een verrassend einde komt er met Death’s Hand. Het lijkt erop dat de klassieker Pittsburgh niet langer hun eind song is!


Tromgeroffel… Of Down With The Sickness van Disturbed? Een verrassende song die wordt gespeeld vooraleer hoofdact Beartooth aan de beurt is. Wie de band al eerder aan het werk zag, weet dat ze een top show kunnen verwachten. Beartooth is zo’n bands die de sterke sounds van op een album nog beter kunnen overbrengen bij een live show. De zaal explodeert dan ook meteen en ook al was het bij The Amity Affliction al een dik feestje, Beartooth slaagt erin nog een stapje verder te gaan. Met confetti wordt de toon gezet voor een geweldige avond met 16 liedjes die stuk voor stuk fantastisch zijn en luidkeels worden meegezongen. Alles wat moet aanwezig zijn, is er: crowd surfers, moshpits en circle pits, alles wordt gemakkelijk afgecheckt. Een mix van oudere en nieuwe liedjes zorgt voor een setlist waarbij voor ieder wat wils is. Er is ook wat tijd voor rustigere momenten, zoals wanneer Connor Denis een drumsolo speelt. Helaas lijkt deze iets te lang te duren waardoor het publiek wat stil valt. Tijdens de show roept zanger Caleb Shomo ook op om elkaar goed vast te pakken en allemaal te springen. De héle zaal doet mee. De avond wordt afgesloten met de encore song In Between waarbij Caleb zich in het publiek waagt.


Setlist The Amity Affliction

Coffin All My Friends Are Dead Open Letter Feels Like I'm Dying Soak Me In Bleach Drag The Lake Ivy (Doomsday) Don't Lean On Me

Pittsburgh

Death's Hand


Setlist Beartooth

The Lines

Enemy

Hated

Aggressive

Afterall

Bad Listener

I Have A Problem

You Never Know

Manipulation

* Drum Solo *

Fire

Beaten In Lips

Sick Of Me

Body Bag

Disease

In Between


bottom of page