top of page

Concertverslag | Alexisonfire, Trix

Bands zijn weer op volle toeren aan het... wel touren. En zo hebben we het graag bij Brothers in RAW natuurlijk! Ik begon mijn week alvast op de best mogelijke manier: een avond in één van mijn favoriete concertzalen van België. Niemand minder dan Alexisonfire mocht namelijk afgelopen maandag het podium in Antwerpen betreden. Samen met Higher Power en Boston Manor maakten ze er een fijne avond van.


De spits werd afgebeten door de Engelse Higher Power, een groep die al enkele jaren bezig is met een naam voor zichzelf maken. Ze mochten het publiek opwarmen, al was dat geen gemakkelijke taak. De zaal was nog vrij leeg omstreeks 19u30 en duidelijk ook nog niet helemaal wakker. De groep trok zich hier echter niet teveel van aan en gaf nog steeds het beste van zichzelf. Muzikaal zitten ze zeker goed, dus ik vermoed dat ze wel wat extra Spotify luisteraars bij kregen.


De volgende groep die het podium van de Trix mocht betreden was Boston Manor, een band die ik zelf toch al een tijdje volg. Ze brachten eerder deze week nog hun album Datura uit en dit bleek een absolute topper. Drie liedjes van het nieuwe album passeerden dan ook de revue: Passenger, Crocus en Foxglove. De rest van de 7-liedjes-lange setlist bestond ook uit vrij recente muziek. De poppunk dagen van hun debutalbum Be Nothing liggen duidelijk achter hen. Helaas had dit het publiek hier een duidelijke mening over. Ik had het gevoel dat Boston Manor vroeger meer hun publiek meekreeg. Nu ging dat héél moeizaam. Zanger Henry Cox moest uiteindelijk vragen of dit de enige show dit jaar zou worden waar er geen moshpit was, vooraleer er éindelijk eentje uitbrak. Afsluiter Halo kon ook op wel wat bijstand rekenen. Geen hoogervlieger, maar altijd leuk om deze jongens aan het werk te zien.


Het was snel duidelijk dat de volledige zaal die avond was afgezakt naar Antwerpen voor de Canadese Alexisonfire. Een dikke tien jaar geleden ging de groep uiteen maar gelukkig duurde de hiatus slechts enkele jaren. In 2015 vond een reünie plaats en afgelopen zomer kwamen ze op de proppen met een nieuw album na maar liefst 13 jaar. Een groep met een turbulente carrière, dat is zeker. Het publiek was dus maar wat blij deze jongens weer eens aan het werk te zien.


Er werd meteen sfeer gecreëerd met Accidents, gevolgd door Boiled Frogs. De rest van de avond werd een welgekomen afwisseling tussen nieuwe muziek en oude klassiekers. Na tien liedjes was het einde alweer aangebroken. Of toch niet helemaal want hun grootste hit This Could Be Anywhere in the World moest natuurlijk nog aan de beurt komen. De song luidde een encore in die werd gevolgd door een stukje van Prince's When Doves Cry. Om dan af te sluiten met Happiness by the Kilowatt. Het werd een energieke en geslaagde avond voor zowel de band als het publiek.


maandag 24 oktober 2022, Trix (Antwerpen, BE) | Tekst en foto's: Maui Vindevogel

댓글


bottom of page