top of page

Concerttips | Eagle Eye Cherry - FLUOR033EAGLE EYE CHERRY Sommige nummers definiëren een tijdperk. "Save Tonight" uit de late jaren 90 is zeker zo’n nummer. Zweden had er in één klap een internationale ster bijgekregen. De wereldhit werd voor het eerst uitgebracht in Zweden en bereikte in de zomer van 1998 de rest van de wereld. Het succes was een feit en datzelfde jaar werd de single het meest gedraaide nummer op de radio. Dit jaar markeert het 25-jarig jubileum van de release van het doorbraakdebuutalbum "Desireless", dat de wereldwijde hitsingle "Save Tonight" bevatte.

Eagle-Eye Cherry’s nieuwe single "Rising Sun" is een van zijn meest grandioze nummers tot nu toe. Een lied over verlies, verloren liefde en het verleden, maar ook een viering van het leven en de herinneringen die het je heeft gegeven. Alle goede tijden die je hebt gehad, helpen je door de moeilijke heen te komen.

Tegelijkertijd kondigt Eagle-Eye Cherry de release van zijn zesde studioalbum “Back on Track” aan dat 7 oktober uitkomt. Eagle-Eye Cherry over de plaat: “Eindelijk kunnen we het licht aan het einde van de tunnel zien. Nadat we de laatste wereldtournee in 2019 hadden voltooid, gingen we rechtstreeks de studio in om een heleboel nieuwe dingen op te nemen, gedreven door de energie en het vrolijke gevoel dat we hadden verzameld van alle concerten. Opnemen werd in zekere zin een voortzetting van de tour, en het voelde alsof datzelfde livegevoel en publiek in de kamer waren.”


Voorprogramma: YORI SWART

Yori Swart staat bekend om haar warme en soulvolle stem en kan zich onderscheiden in haar eigen unieke manier van gitaarspelen. Ze combineert pop, blues en country tot een zeldzame fingerpicking-stijl, en haar honger naar melodieën, teksten en alternatieve gitaarstemmingen heeft geresulteerd in een eigenzinnige maar soulvolle songwritingstijl.


[Bron: FLUOR033 Amersfoort]


zondag 12 februari 2023, FLUOR033 (Amsersfoort)Comments


bottom of page