top of page

Concerttips | Botanique: een selectie, maart 2020
08/03: Alaska Gold Rush, Rotonde

Alaska Gold Rush keert begin 2020 terug met zijn tweede album. Geïnspireerd door Amerikaanse folk blaast het Brusselse duo het stof van dat genre met een indrukwekkende gitaar-drumcombinatie. Renaud Ledru verleidt ons met muziek gevuld met poëzie, Nicky Collaert voegt daar zijn originele percussie aan toe om zo authentieke, rauwe en rake nummers van te maken. Hoewel de groep maar uit twee leden bestaat, weten de heren de ruimte te vullen met hun sound. Alaska Gold Rushs optredens staan dan ook bekend om hun spontaniteit en adrenalinerushes.
08/03: King Nun, Witloof Bar

"Intro: Smells Like Teen Spirit, vocals: My Chemical Romance" luidt een YouTube-comment onder de video van 'Bug', "Nick Cave meets Tame Impala" besluit iemand anders in de comment-sectie van 'Black tree'. King Nun heet de favoriete nieuwe band van The 1975's Matty Healy en is, laat het duidelijk zijn, niet voor één gat te vangen. De band heeft zijn eigen unieke stijl en die omvat allés waar je van houdt: teen angst, tonnen charisma en oer-Britse opgefokte punk. "“[The album is] me nailing myself to the cross, and saying ‘Just take everything'", zegt zanger Theo in een interview met NME. Je moet er niet aan twijfelen dat de Witloof Bar op 8 maart het kader wordt van een intense avond rockmuziek.
17/03: Wargirl, Witloof Bar

Wargirl begon als een ‘open door collective’ rondom producer Matt Wignall, die je vooral kent van Cold War Kids. Nu is het een band met vaste muzikanten, die elk hun eigen invloeden de band hebben ingesmokkeld. Dat resulteerde vorig jaar in een eerste, zelfgetitelde, album, dat heen en weer holt tussen funk, dub, disco, garagerock en afrobeat. Meng dat nog met een forse dosis maatschappijkritiek en de prachtige zang van Samantha Parks, en je krijgt een plaat die muzikale vrijheid uitschreeuwt. Live neemt Wargirl je mee doorheen de voorbije decennia, gebaseerd op krachtige groove en positieve muziek.
18/03: Endz, Rotonde

Het Belgische Endz is een groep rond Fabrice 'Fabiola' Detry, loïc b.o. et Kevin P ((ex-)leden van Austin Lace, Flexa Lyndo en He Died While Hunting). Met hun superband presenteren ze muziek die evenzeer een throwback naar de nineties is, als futuristisch klinkend gegekscheer. Invloeden van Pavement, Flaming Lips, Ariel Pink en Yo La Tengo komen samen in een sound die al eens durft te verbazen. Stemmen gaan verloren in wolken van shoegaze, bassen grooven en schieten onverwachte richtingen uit en de percussie verdeelt zijn tijd tussen slaan en zalven. In de Botanique stellen ze hun nieuw album voor!
28/03: Katie Gately, Witloof Bar

In 2016 leerden we de experimentele muzikante Katie Gately kennen met het album 'Color' verschenen op Tri Angle. Het leidde tot remixen voor Björk en Zola Jesus, terwijl Katie het debuutalbum van serpentwithfeet mocht coproducen. Vier jaar later keert ze terug met 'Loom', een plaat opgedragen aan haar overleden moeder. De singles 'Waltz' en 'Bracer' tonen hoe spectaculair die langspeler wel eens kan worden: ze zijn statig, rijk, ambitieus en innovatief. Hoewel de geluiden experimenteel en vernieuwend zijn, weet de muziekleerkracht haar nummers toegankelijk, emotioneel en organisch te houden. In haar werk sluipt steeds maximalistische pop die doet denken aan Kate Bush, Björk en FKA twigs, terwijl de ongebruikelijke eigen producties dan weer voor een zinderende cutting-ege zorgen.

(Bron: Botanique)bottom of page