top of page

Concerttip | Wolf Alice - Tivoli Vredenburg


Na hun steengoede album Blue Weekend, en een zomer gevuld met Britse festivals (waaronder de alternatieve Glastonburylivestream: Live at Worthy Farm) is nu het Europese vaste land aan de beurt, ook Nederland laten ze niet links liggen, op 5 februari is Tivoli Vredenburg aan de beurt!


Wolf Alice is niet binnen 1 genre te vatten: de band met als frontvrouw Ellie Rowsell bevat vlagen punk, Britpop, maar ook gewoon heel fijne indierock. Toch doen ze dit op hun laatste album anders. Blue Weekend gaat meer de pop kant op. Het album is gevuld met verassend catchy nummers als How can I make it OK?, ballads als The Last Man on Earth. Maar ook de hardere kant van de band is gelukkig nog niet afgeslepen. Nummers als Smile en Play the Greatest Hits, geven het toch nog die echte Wolf Alice sound.


Live zijn ze hun wilde haren ook zeker nog niet verloren! Klassiekers van hun eerdere twee albums als Bros en Moaning Lisa Smiles worden live niet overgeslagen. In 2016 won de band twee NME Awards, waaronder 1 voor Best Live Band. Afgelopen zomer hebben ze in Engeland dan ook bewezen dat ze die award zeker nog niet hoeven in te leveren.


Vrijdag 13 februari 2022, Tivoli Vredenburg, Utrecht
Comments


bottom of page