top of page

Concerttip | Will Butler + Sister Squares - Le Botanique


Will Butler + Sister Squares brengen "Willows" uit ter ondersteuning van nieuw aangekondigde tourdata in november in Europa en het Verenigd Koninkrijk. "Willows" is het eerste nieuwe materiaal van Butler sinds mei 2022, en de debuutrelease van Will Butler + Sister Squares. Sister Squares is een band uit New York die geworteld is in dans en theater en bestaat uit Sara Dobbs, Julie Shore, Jenny Shore en Miles Francis, die sinds 2015 af en aan met Will Butler hebben getoerd als begeleidingsband maar nu volledig samenwerken.


Willows", mede geproduceerd door Miles Francis, is een spookachtig, oceanisch nummer dat is opgebouwd rond een torenhoog refrein waarin Butler op volle kracht wordt bijgestaan door Sister Squares. "Er is iets eeuwig hoopvols aan het geluid van stemmen die samen in een kamer zingen," zegt hij. "Mensen die samen zingen in een kamer' is waarschijnlijk de belangrijkste filosofische bouwsteen van deze band.


"Willows' gaat over het verleden in het verleden laten," zegt Butler over het nummer. "Nostalgie is zoet, maar het is vergif. De scène van het nummer is iemand die de wildernis inrijdt om een oude vrouw te ontmoeten - een van de schikgodinnen, zoals in een volksverhaal. En misschien wil hij weer jong zijn, of wil hij dat alles weer wordt zoals vroeger. En zij zegt: Alles kan gebeuren, voor een prijs.


(Bron: Le Botanique)


donderdag 16 november 2023, Le Botanique - Grand Salon (Brussel, BE)Comments


bottom of page