top of page

Concerttip | White Lies, BosuilWhite lies, moeten we deze band nog aan jullie voorstellen? Deze Britse indierockers komen op donderdag 27 oktober naar de Bosuil in Weert. Nadat ze in het voorjaar al een tour hebben gedaan door Nederland komen ze in het najaar weer terug voor nog wat shows waarbij onder andere deze show in Weert. White Lies tekende bij Fiction Records, een Polydor-afdruk die vooral bekend staat om zijn releases uit de jaren 80 door de Cure and the Associates. Met single Death, speerpunt van het debuut To Lose My Life…, bereikte in Engeland de nummer één positie en sindsdien is White Lies een vaste waarde in de clubs en op de festivals.


Door de jaren hebben ze hun geluid aangescherpt en opnieuw uitgevonden waarbij ze het sonische palet van waaruit ze werken voortdurend uitbreiden. Synthpop, elektronische soundscapes, new wave-grooves, pop uit de jaren 80, terwijl ze nooit niet als White Lies klonken. Het fundament van de onmiskenbare zang van Harry McVeigh, de scherpe melodieën en bevlogen ritmesectie geeft White Lies vrij spel om nieuwe geluiden te verkennen.


In februari van dit jaar kwam het nieuwe album As I Try Not To Fall Apart uit met geweldige nummers als I Don’t Wanna Go To Mars en Am i really going to die.


Bron: Bosuil


Info & Tickets

Donderdag 27 oktober, Bosuil Weertbottom of page