top of page

Concerttip | Whispering Sons - 4ADWhispering Sons

Belgisch postpunkfenomeen rond Fenne Kuppens komt opwarmen voor een stevige Europese tour.


Een unieke mix van donkere en experimentele postpunk, gekenmerkt door de diepe en fascinerende stem van Fenne Kuppens, op een bedje van onbehagen en duisternis. Da’s het recept waarmee Whispering Sons in sneltempo wist uit te groeien tot een Europese topact.

Het debuutalbum ‘Image’ (2018) was theatraal en breed, opvolger ‘Several Others’ (2021) concentreerde zich op hun sterkste kant: pure en pretentieloze intensiteit.

Twee jaar lang sleutelde de band aan hun geluid. De eerste single van het aankomende album laat nu een meer positieve en speelse sound horen, maar nog steeds onderstreept door rauwe energie. Dansende Beren over die nieuwe single ‘The Talker’: “Whispering Sons komt verrassend uit de hoek en weet ons vooral benieuwd te maken naar een lichtere kant van de groep. Lichter zowel als minder zwaar en minder duister, maar nog steeds evenveel postpunk.”

Er staat Whispering Sons een ontzettend mooie Europese tour te wachten. Op de vooravond daarvan komen ze nog snel even warmdraaien in Diksmuide.

(Bron: 4AD)


Woensdag 6 Maart 2024, 4AD (Diksmuide, BE)bottom of page