top of page

Concerttip | Ways Away - Kavka


Aangezien het tijdens de zomermaanden festivalseizoen is, krijgen we niet veel concertjes tussen juli en augustus. Dus als er toch een leuke band speelt, moet je daar natuurlijk bij zijn!


Ways Away

Alternative-punk band Ways Away heeft onlangs hun tweede album, Torch Songs, uitgebracht op Other People Records. Deze release is een vervolg op hun split met Iron Chic. Geproduceerd en gemixt door Beau Burchell (Saosin) en gemasterd door Mike Kalajian bij Rogue Planet, pakken de elf tracks op Torch Songs flink uit - van snelle, gruizige punktracks tot meer melodieuze nummers. De plaat verkent thema's als antikapitalisme en leven in de huidige staat van de wereld, maar benadert ook meer persoonlijke momenten over liefde en verlies.


Feverchild

Na hun zelfgetitelde EP uit 2021 bleef Feverchild schrijven en kreeg het de kans om voor het eerst nummers voor een live-publiek te spelen - vooral in de Belgische hardcorescene. "Witching Hour" en "You Know I Can't" gaan verder waar hun vorige EP ophield - met veel van de emo-invloeden uit de jaren '90, maar met meer post-hardcore. Zwaardere gitaarriffs en handpalmmutsen doen denken aan het geluid van zwaardere jaren '90 emo bands als Memorial Day, early-Falling Forward en Kill Holiday. Tekstueel is Feverchild nog steeds sterk en doordacht met een memorabele bridge als "So cure me-secure me". Feverchild blijft vooruitgang boeken in het genre, met de hulp van producer Gilles Demolder, om hun sterkste nummers tot nu toe te schrijven. Het is een voorproefje van wat komen gaat.


Rigged

Een energieke mix van indie rock en post-punk, beïnvloed door 90's alternatieve rock en indie muziek, punk/hardcore en een stukje heartland rock.

Tickets & info Maandag 3 juli 2023, Kavka Oudaan (Antwerpen, BE)Commentaires


bottom of page