top of page

Concerttip | Uncle Acid & The Deadbeats + guests - Cactus ClubUncle Acid & The Deadbeats

Sinds 2009 opereert Uncle Acid & The Deadbeats, brainchild van zanger-gitarist Kevin Starrs, als uitzonderlijke bandformatie in een obscure hoek van het labyrint van de Britse underground. Hun nieuwe twist op de groezelige fundamenten van hard rock en downer blues, aangevuld met psychedelische pop, de logge donder van doom- en stonerrock en de macabere beeldvorming van proto-metal, voelt als een frisse bries door de krochten waar de 60’s sound van Black Sabbath en Alice Cooper in de spinraggen hangt. Heavy music, dus. Excentriek, weird, geestverruimend en met een donderende groove die al de botten in je lijf doet rammelen. Daarenboven zweert Uncle Acid bij de sound van vintage instrumenten en opnameapparatuur, wat hun muziek een tijdloos karakter geeft. Na de stadions, als support van bands als Ghost en Black Sabbath, uiterkochte AB’s en Graspop Metal Meeting is Cactus Club aan de beurt. ‘Uncle Acid & The Deadbeats continues to be the deadliest show in town.’ Bij deze ben je gewaarschuwd.

Blood Ceremony

Met hun meteen herkenbare combinatie van acid folk en vintage hard-rock riffs, aangesterkt door de fluitsolo’s van zangeres Alia O’Brien, verkent Blood Ceremony de sferen van oude mythologie, pagan rituals en campy horror. Referenties naar Euro-horror, 60’s saturnalia en diverse occulte praktijken maken van de groep een cultband in het zware segment. Verschillende tours, o.a. met Electric Wizard, Ghost en op de podia van Roadburn en Hellfest, bezorgden Blood Ceremony daarenboven de reputatie van extravagante en onmisbare live act.

Gaupa

De Zweedse rockband Gaupa maakt progressive stoner rock met invloeden uit doom, folk en psychedelica, gekenmerkt door de surreële teksten van energieke zangeres Emma Näslund. Sinds hun eerste EP uit 2018 wordt de band in de vakpers geroemd om hun combinatie van heavy rock met arrangementen die doen denken aan The Cranberries en Björk. Hun intense liveshows staan dan weer bekend om een stevige wall of sound, inclusief feedbackende gitaren en rondzwierende haardossen. Dit alles maakt Gaupa een graag geziene gast op de grootste festivals van Zweden. (Bron: Cactus Muziekcentrum)


maandag 8 mei 2023, Cactus Club (Brugge, BE)bottom of page