top of page

Concerttip | Ufomammut - StukUfomammut

In de afgelopen twee decennia is Ufomammut wereldwijd uitgegroeid tot een begrip vanwege hun unieke space sludge, vol monumentale riffs en futuristische psychedelica, en overgoten met overstuurde vocals. Dit Italiaanse powertrio heeft vele albums uitgebracht via Neurosis' Neurot Recordings en hun eigen Supernatural Cat label en ze toerden uitvoerig in Europa, VS, Canada, Rusland, Australië en Nieuw-Zeeland.

De komst van een nieuwe drummer in 2022 markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de Ufomammut en onthult een vrijer, meer experimenteel geluid voor de groep, resulterend in album Fenice ('feniks' in het Italiaans) waarop de band hun ultrazware kosmische geluid aanvult met meer introspectieve luisterervaringen.

De liveshows van Ufomammut worden ondersteund door de grafische videokunst van Malleus, het gerenommeerde collectief waar gitarist Poia en bassist Urlo deel van uitmaken. Poia beschrijft de langere Ufomammut composities "als een schilderij" om de relevantie en het belang van visuele kunst in hun muziek te benadrukken.


Bolt Ruin

Bolt Ruin brengt meeslepende elektronische muziek die de energie van black metal laat samensmelten met filmische klanklagen. Een apocalyptisch geluid dat door Loud and Quiet Magazine werd omschreven als “a concept-heavy form of electronica that shares much of its DNA with Tim Hecker, even with the sonic totality of Blanck Mass”. Bolt Ruin brengt live een daverende audiovisuele show, waarbij de intensiteit van de muziek versterkt wordt met gesynchroniseerde stroboscooplichten.


(bron: Stuk)


Vrijdag 24 mei, STUK Labozaal (Leuven, BE)Comments


bottom of page