top of page

Concerttip | Tori Amos - Koninklijk CircusIn de nineties werd Tori Amos, een beetje tegen wil en dank, gebombardeerd tot medeboegbeeld van de zogenaamde Grrrl Power generatie. Maar Tori Amos is meer dan dat. Het feit dat zij al dertig jaar met de regelmaat van de klok nieuwe albums aflevert is daar het grootste bewijs van. Het ene album is soms al wat sterker dan het ander en velen beschouwen de eerste albums als de beste maar volgens mij hebben die velen toch niet (goed genoeg) geluisterd naar albums als Night of Hunters (2011), Native Invader (2017) of haar jongste album Ocean to Ocean (2021) waarop Amos bewijst dat ze nog altijd beklijvend mooie (piano)songs kan componeren.


woensdag 5 april 2023


Lees


Tori Amos, een van de meest iconische artiesten van haar generatie, kondigt een internationale tournee aan die in 2022 start in Berlijn en vervolgens Europa doorkruist via Milaan, Parijs, Amsterdam, Londen en .... Brussel! Tori Amos ontmoet haar Belgische publiek op 9 maart op het podium van het Koninklijk Circus. Nu al een magisch moment om naar uit te kijken!

Sinds de release van haar eerste soloalbum "Little Earthquakes" in 1992, is Tori Amos een van de meest productieve, geëngageerde en creatieve artiesten van de internationale scène. Van haar strijd tegen seksueel geweld ('Me and a Gun'), tot haar post 9/11 track 'Scarlet's Walk' en haar feministische stellingname… Nooit twijfelt ze om haar talent in dienst te stellen van ideologisch en politiek engagement. Haar laatste album "Native Invader" (2017), is een ode aan het humanisme en een krachtig tegengif tegen moderne maatschappelijke trauma's. Erkend door haar collega's en aanbeden door een breed publiek over de hele wereld, neemt Tori Amos haar publiek mee op een betoverende muzikale reis, gedragen door haar stem, haar piano en haar resem klassiekers. Kom haar live aanschouwen, ze zal je wegblazen.bottom of page