top of page

Concerttip | Tokio Hotel - Ancienne Belgique


Tokio Hotel staat al altijd voor veel meer dan enkel hun muziek.

De voorbije 15 jaar hebben Tom, Georg, Gustav & Bill hun eigen wereld gecreëerd en tot leven gebracht met elke single, muziekclip, publiek optreden en vooral hun indrukwekkende live shows.


In 2019 en begin 2020 trad de groep maar liefst 43 keer op rondom Europa en de VS als deel van hun "Melancholic Paradise“ tour. Deze kon jammer genoeg niet beëindigd worden door de wereldwijde pandemie. Reden genoeg om eindelijk wat vooruitzicht te hebben. Met hun nieuwe "Beyond The World“ tour kondigt de band 16 nieuwe shows aan in Europa en Rusland.

Na meer dan 10 miljoen verkochte platen in 68 landen en ontelbare awards over heel de wereld, is Tokio Hotel nog ver van het einde van hun unieke reis. Een ongelooflijke reis die begon in het kleine dorpje Magdeburg in Duitsland, maar snel uitbreidde tot een wereldwijd fenomeen.


Alhoewel Tokio Hotel een overdonderd succes kende, was dit geen reden om op hun lauweren te rusten, in tegendeel. Single na single, album na album, show na show, hebben Tom, Georg, Gustav & Bill telkens hun horizonnen verruimd en het Tokio Hotel universum uitgebreid.


Gedurende de talrijke wereldtournees heeft de band herhaaldelijk nieuwe normen gesteld op vlak van hun oogverblindende optredens. Uitstekende geluidsproducties, verbazingwekkende sets en sensationele kostuums maken integraal deel uit van hun onvergelijkbare live optredens.

Tokio Hotel werkt momenteel aan hun zesde, nog naamloze album in Berlijn.

Na de release van de singles "Melancholic Paradise", "When It Rains It Pours" en "Chateau" in 2019, hun gloednieuwe single "Berlin" – een andere voorloper van dit project– een dynamische pianoballade, doordacht en melancholisch, maar tevens bruisend en euforisch zoals de stad zelf.


“Het begin van de pandemie lijkt al een eeuwigheid geleden, voor onze fans en voor ons. We zijn ongelooflijk dankbaar voor de loyaliteit van onze fans en staan te popelen om terug op het podium te staan en dit samen met hen te vieren,” legt de band uit. “We werken al maanden aan de set van de show en verfijnen de setlist omdat we bovenop de songs van de voorbije 15 jaar tal van nieuwe songs van het nieuwe album willen voorstellen.”

(bron: AB)


Dinsdag 2 mei 2023, Ancienne Belgique, Brussel


Comentarios


bottom of page