top of page

Concerttip | Thundercat - Ancienne BelgiqueThundercat - de muzikale maestro, wonderbassist en wereldster - staat bekend om zijn overstijgende mix van genres en heeft ondertussen een onuitwisbare stempel gedrukt op de muziekwereld. Voor Stephen Bruner - zo heet Thundercat bij de bevolkingsdienst van Los Angeles - is zijn artiestennaam zowel een verwijzing naar de tekenfilm waar hij sinds zijn kindertijd dol op is, als een uitdrukking van zijn brede, levendige en vaak bovenmenselijke benadering van zijn vak. In 2020 was de cirkel rond toen Bruner een track schreef voor de tekenfilmserie Thundercats Roar van Cartoon Network én de stem van het personage Grune the Destroyer werd.

De voorbije jaren heeft Thundercat zijn transformatie van virtuoze bassist naar bonafide ster volledig voltooid. Hij bracht The Golden Age of Apocalypse (2011), Apocalypse (2013) en Drunk (2017) uit. Zijn album It Is What It Is (2020) won in de categorie ‘Best Progressive R&B Album’ tijdens de 63ste Grammy Awards. De artiesten die bijdroegen aan dat album zijn Ty Dolla $ign, Childish Gambino, Lil B, Kamasi Washington, Steve Lacy, Steve Arrington, BADBADNOTGOOD, Louis Cole, Pedro Martins en Zack Fox. Thundercat produceerde de plaat samen met zijn voormalige partner Flying Lotus, die op zijn beurt een Grammy-nominatie kreeg in de categorie ‘Producer of the Year, Non-Classical’ voor zijn werk op het album.

Ook 2022 was een topjaar, met als hoogtepunt zijn zang en bas op de Gorillaz single en titeltrack Cracker Island. Hij speelde ook de hoofdrol in de videoclip en stond samen met Gorillaz op het podium van Coachella. Daarnaast tourde hij door Noord-Amerika en Europa als voorprogramma van Red Hot Chilli Peppers.

Dit jaar begon met een knal toen Thundercat en Steve Lacy op het podium van de 65ste Grammy Awards hun hitsingle Bad Habit speelden. Hij bracht bovendien zijn nieuwste single No More Lies uit met Tame Impala en kondigde een tour aan in vijf continenten, waaronder een concert in België.

Naast zijn eigen fenomenale albums, vallen zijn baslijnen ook te horen op de platen van muzikale vernieuwers als Kamasi Washington, Erykah Badu, Childish Gambino, Vic Mensa en Mac Miller. Zelfs Prince was fan.


(Bron: AB)


9 april 2024, AB (Brussel, BE)


Comments


bottom of page