top of page

Concerttip | The Germans - Ancienne Belgique (Club)Na de absurditeit van hun vorige album ‘Sexuality’ vertrokken The Germans op een transformatieve reis op zoek naar rust en vrede. Ze trokken zich terug naar het platteland, waar het Belgische ensemble erin slaagde om ‘Spirituality’ te creëren: een fascinerende opus, onaangeraakt door de tijd.

Het album is deel twee van de Germaanse trilogie en verrast met delicate songwriting en een pak introspectie. Ze werden begeleid door de non-conformistische producer Micha Volders en creëerden een uniek geluidslandschap aan de hand van een klassieke gitaar, de allereerste digitale synthesizers, percussie, een geprepareerde piano en de prachtige Franse hoorn van Rozanne Descheemaeker. Dit muzikale canvas is bovendien ontworpen om het magische van de bijkomende vocals te laten schitteren. Muziek voor het avontuurlijke type dat nergens voor terugdeinst.

Hun liveshows zijn gevaarlijk en gestoord. Hun microfoons zijn nog meer bedekt met spinnenwebben en kraken harder dan die van Dan Melchior, Billy Childish en Ben Wallers samen.


(Bron: AB )


Donderdag 8 februari 2024, Ancienne Belgique (Brussel, BE)bottom of page