top of page

Concerttip | The Frontiers + Permeator + Lementation - Popcentrale



The Frontiers

We are the fucking frontiers, so the limits will be reached”

Dit citaat uit hun nummer “Barrier Breached” is iets wat The Frontiers zeker waarmaken. The Frontiers staan bekend om hun knallende live act waarin ze graag een feestje bouwen. Voor de jongvolwassenen uit Rotterdam en Eindhoven is er niets beter dan het maken van hun kenmerkende Heavy Rock ‘n’ Roll muziek.

De band bestaat uit brutale frontman, bassist en zanger Tim van den Bogaerdt, snelle leadgitaristen Thijs van der Sluijs (ook bekend als deathmetalgitarist bij Phlebotomized) en Dennis Hoek en stampende drummer Rik Lamers.

The Frontiers vormden in 2012 als 13-jarigen een coverend schoolbandje dat als hobby zaaltjes plat speelde. The Frontiers hadden niet genoeg aan enkel covers, dus begonnen ze in 2016 met het schrijven van eigen nummers. Sindsdien hebben de mannen op grote podia gespeeld als Baroeg, Bibelot, Podium Victorie, Merlinpop, Spijkenisse Festival en Metropolis Festival. In 2020 hebben The Frontiers hun debuutalbum “Barrier Breached” uitgebracht.

Na de release van het album begon de band een nieuw hoofdstuk waarin ze ondanks de lockdowns veel opgetreden hebben. De band won meerdere prijzen tijdens de Grote Prijs van Rotterdam en de Grote Prijs van Dordrecht. Naast optreden, is de band druk bezig geweest met schrijven, opnemen en uitbrengen van nieuwe muziek. In 2022 kwamen maar liefst vier singles uit, waaronder hitsingle “D.M.”!

Eind 2022 sloten Dennis en Rik zich aan bij The Frontiers om de huidige bezetting te vormen. Met deze bezetting staan de mannen van The Frontiers te springen om weer op het podium te staan en op te treden!

The Frontiers worden geïnspireerd door bands als Foo Fighters, Metallica, Motörhead, Iron Maiden, Airbourne en AC/DC.

Altijd klaar om te spelen, blazen de mannen van The Frontiers iedereen ondersteboven. Oordoppen worden aangeraden, want het volume gaat op elf en het dak gaat eraf!


(Bron: Popcentrale)


vrijdag 29 september 2023, Popcentrale (Dordrecht, NL)


bottom of page