top of page

Concerttip | The Cold Stares + Shtevil, De Zwerver e.a.


Niemand minder dan Joe Bonamassa zei over de band dat het de grootste muzikale ontdekking van 2019 voor hem was. Met zo’n uitspraak sta je meteen op de kaart.

The Cold Stars is een duo uit Nashville bestaande uit Chris Tapp en Brian Mullins, opgericht in 2008 en genoemd naar de Black Crowes song ‘Stare It Cold’. ZE brengen een mix van heavy rock, blues en roots en brachten met ‘Mountain’ en Ways’ al twee albums uit. Kenmerkend voor de band is hun enorme wall of sound die ze live met z’n tweeën weten neer te zetten. Binnenkort komt het derde album uit.


Support act is Shtevil, het trio rond Mechelaar Steven Vergauwen. Een paar jaar geleden debuteerde hij met het album ‘Stung’, waarop je een sterke mix van classic rock en soul hoort, beïnvloed door Led Zeppelin, Black Crowes, Grand Funk Railroad, Marvin Gaye en Al Green.

Recent verscheen een nieuwe single ‘Who I Am’ waarop hij een aantal ingrijpende gebeurtenissen in zijn leven van zich afschreef. Deze single is de voorloper van een nieuwe ep Thank You die in oktober 2020 verscheen. Shtevil mag in onze contreien een wat onderbelichte band zijn, live is dit meer dan overtuigend. Vroeg komen is de boodschap.

(Bron: Leffingeleuren)

zondag 31 oktober, De Zwerver (Leffinge)


De tour gaat NU vrijdag, 15 oktober van start in De Blaaspijp (Koekelare), doet dan nog De Harmonie (Oudenaarde) aan alsook Poppodium Volt (Sittard). Alle data kan je hieronder terugvinden.


Amenra show @ Leffingeleuren, Colin H Van EeckhoutComments


bottom of page