top of page

Concerttip | Teen Creeps + Ratmosphere, Villa Bota


Op tweede album 'Forever' (PIAS, 2020) verfijnt het Gentse power trio Teen Creeps hun catchy en emotioneel geladen indierock. Met hun gierende gitaariffs, knallende drums en persoonlijke en op volle kracht gezongen teksten heeft Teen Creeps geen zin om veel invloeden te verbergen. De groep plaatst zich ferm in de fijne gitaarscene van bands als Cloud Nothings, Wavves, Yuck die de alternatieve gitaarmuziek van de 90's naar het heden vertalen, sterk beïnvloed door Dinosaur Jr, Sonic Youth en Jawbreaker. In de vakkundige handen van Teen Creeps, met topmuzikanten uit o.a. Sophia, Hypochristmotreefuzz worden de gitaren grondig opgepoetst. Wat kunnen we zeggen? Als er één avond is waarop je, pils in de hand geklemd in een klein kot, met de ogen dicht refreintjes kan komen meezingen is het deze. Wat ons betreft alvast iets wat we keihard gemist hebben het afgelopen anderhalf jaar. (bron:Cactus Muziekcentrum)


Met Ratmosphere maken de broers Serruys kitscherige en sleazy outsider pop die flirt met kapotte disco en fonkelende 80's gitaarsolo's. Oorwurmen ‘Intrusion’ en ‘Nocturnal’ werden tijdens de Week van de Belgische muziek opgepikt door Studio Brussel en Radio Willy en ook hun laatste wapenfeit ‘Long Time’, geco-producet door Jasper Maekelberg van Faces On TV, heeft het potentieel om potten te breken.

Als graag geziene toursupport van o.a. Balthazar, Warhaus, Jaguar Jaguar enBlack Box Revelation speelde de band vooral shows in het buitenland. Deze zomer ging Ratmosphere de hort op in het zog van hun selectie in het kansenparcours Sound Track van Vi.be en de muziekclubs. Naast een show op de Brugse hometurf werden ze uitgenodigd door de Brakke Grond in Amsterdam en deelden ze tijdens STOEMP! In Brussel het podium met Teen Creeps, een avondje dat we hier gezellig overdoen. Ondertussen blijft het duo hard verder werken aan nieuwe muziek.

(bron:Cactus Muziekcentrum)

Info & tickets

donderdag 14 oktober 2021, Villa Bota (Brugge)bottom of page