top of page

Concerttip | Stick To Your Guns, Trix


Melodieuze hardcore en onversneden metalcore. Dat is Stick To Your Guns. Sinds jaar en dag mogen ze met gemak één van de hardst werkende bands in de scene genoemd worden. Met hun catchy en energieke songs schuwt de groep uit California maatschappijkritische thema's nooit. Vergelijkingen met Ignite, Parkway Drive en Architects zijn snel gemaakt. Oorverdovend en in your face.


Op 29 juli verscheen Spectre, hun gloednieuwe album, dat ze maar wat graag live aan jullie komen voorstellen.


Knocked Loose

Het Amerikaanse Knocked Loose weet niet enkel op plaat maar ook live keer op keer te overtuigen. Eerder ging het vijftal op tour met Parkway Drive, Every Time I Die, Thy Art is Murder en meer. Deze keer komen ze langs met Stick To Your Guns.


In 2016 brachten ze debuut Laugh Tracks uit, een album dat toen beschreven werd als de meest heavy versie van Comeback Kid, met de riffs van Slayer en de anger van Code Orange. Opvolger A Different Shade Of Blue deed Kerrang de loftrompet bovenhalen: "What they’ve made here is something that’s pushed hardcore’s limits entirely on their terms. Brace for impact."


Landmvrks

Deze Franse metalcore-band afkomstig uit Marseille is snoeihard, maar weet toch steeds de melodie te bewaren. Moderne metalcore doorspekt met hardcore riffs en pakkende refreinen die het publiek steeds bij het nekvel grijpt.


Soul Blind

Soul Blind is een vierkoppige alternatieve metal & post-hardcore band uit The Hudson Valley, New York, opgericht in 2018. Ze komen dan wel uit dezelfde hardcore scene die bands als Mindforce en All Out War heeft voortgebracht, maar Soul Blind maakt geen pure hardcore. In plaats daarvan is hun geluid meer dromerig en fuzzy, ergens op het kruispunt tussen hardcore, grunge en shoegaze.


(Tekst via Trix)


Info en tickets Vrijdag 18 november 2022, Trix Antwerpenbottom of page