top of page

Concerttip | Soen, Trix


Bij de eerste releases van Soen (spreek uit: So-when) werden ze nog vaak (en niet geheel onterecht) vergeleken met Tool. Op het meesterwerk Lykaia (2017) leken ze echter hun eigen sound volledig gevonden te hebben. Oké, je hoort er nog steeds veel invloeden van Tool in maar ook van Pink Floyd en Opeth (niet vreemd als je weet dat oprichter/drummer/bandleider) Martin Lopez bijna 10 jaar lang de vellen beroerde bij deze formatie.

Maar Soen is meer dan dat. Niet helemaal metal, niet helemaal alternative of progrock ... maar alles daartussenin. Geen eenvoudig publiek om te bereiken maar dat publiek is er wel degelijk. Een optreden van Soen is steeds een belevenis. Er gebeurt zoveel op hun podium dat je vaak niet weet waar eerst te kijken of luisteren.


donderdag 29 september 2022, Trix (Antwerpen, BE)


Lees


In 2012 maakten we via het debuutalbum Cognitive voor het eerst kennis met de Zweedse progressieve metalband Soen. Na Lotus, Martyrs en Lucidity zijn ze in 2021 al aan hun vijfde album toe: Imperial. En opnieuw weten ze hun geluid verder te verfijnen en het niveau nog wat op te tillen richting atmosferische hoogten.


Drummer Martin Lopez (ex-Opeth) omschrijft Soen's muziek als "melodieus, zwaar, ingewikkeld en heel anders dan al het andere". En daar is geen woord van gelogen, want per luisterbeurt valt onze mond nog verder open van verbazing. En ook live staat deze band als een huis. Klaar om volledig weggeblazen te worden?bottom of page