top of page

Concerttip | Siem Reap, Vooruit (o.v.)


Toen ik deze aankondiging een paar dagen geleden zag, heb ik het wel eens goed moet dubbel checken. 11 februari 2022... Zou het echt?

Ja hoor! Binnen een kleine twee weken kunnen we Siem Reap - het soloproject van Gilles Demolder - aan het werk zien in de Vooruit waar hij een try-out concert geeft.

Een aanrader om verschillende redenen:

  1. Livemuziek in deze onzekere tijden.

  2. Van eigen (BE) bodem.

  3. Het klinkt ook gewoon waanzinnig goed!

Drie redenen om dit zeker niet te missen. Ik kijk er alvast naar uit!


Lees:

Siem Reap

Siem Reap is het soloproject van Gilles Demolder, gitarist bij Oathbreaker en Wiegedood.

De afgelopen drie jaar heeft Gilles in alle stilte naar een nieuwe sound gezocht en naar een nieuwe manier om zich uit te drukken. Na eindeloze nachten van opnemen en songs weggooien, zag Siem Reap het daglicht.

De nummers op Siem Reaps debuut ‘Now What?’ zijn geschreven tussen 2018 en 2020. Ze handelen over mannelijkheid, vriendschap, familie en relaties, met middelengebruik als rode draad doorheen het album.

‘Now What?’ gaat over eenzaamheid, graag zien en graag gezien worden. Het is een openhartig experiment en een poort naar Gilles’ gedachten. Of om het met zijn eigen woorden te zeggen: “Ik wilde een album schrijven dat 100% mezelf was. Dat klinkt misschien egocentrisch, maar ik had tot nu toe nog nooit een plaat geschreven dat weergeeft hoe ik mezelf zie. De clip voor ‘Honingkuchen’ gaat bijvoorbeeld over hoe vermoeiend het is om altijd en overal vrolijk te proberen zijn.”

Van 8 tot en met 11 februari is Siem Reap resident bij Voo?uit, en die residentie wordt afgesloten met een try-outvoorstelling. Live zal Gilles bijgestaan worden door drummer Wim Coppers (Wiegedood), bassist Jasper Hollevoet (Sunflower, Ventilateur) en Filip Brans (Dogpeople).

Binnen het kader van zijn residentie nodigt Siem Reap Mathieu Serruys uit om de avond te openen.

Support: Mathieu Serruys

Het werk van Mathieu Serruys wordt gekenmerkt door filmische tapeloops en geërodeerde synthpartijen. Zwaar bewerkte field recordings brengen microwerelden naar de oppervlakte. Via constant veranderende loops maakt Serruys korrelige tapetexturen en dromerige melodieën. Hij creëert oases van emotionele schoonheid in de ruisende chaos die de oude bandopnemers produceren, rijk aan sonische artefacten en in een permanente staat van verval.

(bron: Vooruit)


Vrijdag 11 februari 2022, Vooruit, GentComments


bottom of page