top of page

Concerttip(s) | De ronduit bomvolle voorjaarskalender van Jeugdhuis Asgaard

Covid-maatregelen in de cultuursector, komende vrijdag gaan ze grotendeels op de schop. Laat ons hopen dat het petieterige beestje zich verder gedwee gedraagt en we er definitief vanaf zijn, al was het maar om niet langer "onder voorbehoud" te moeten spreken. Dat er maatregelen nodig waren om de gezondheidszorg in dit land niet ten onder te laten gaan en zo min mogelijk overlijdens te hebben, akkoord. Volmondig zelfs. Dat niet iedereen op evenveel steun mocht rekenen vanuit de politieke overheid is dan weer een onvergeeflijk feit. Tal van kleinere promotoren en zaaltjes gooiden intussen de handdoek. Twee jaar niet optimaal kunnen werken, wreekt zich en niet enkel op financieel vlak. Ook de goesting verdwijnt. Dat laatste gaat niet op voor iedereen. Jeugdhuis Asgaard te Gentbrugge bijvoorbeeld hield financieel het hoofd boven water door creatief te blijven en door, gebukt onder de maatregelen, te opereren hoe en wanneer het kon. Het had evengoed anders kunnen lopen.


Jeugdhuis Asgaard zou op 13 maart 2020 de deuren van de nieuwe, ruimere en op elk vlak betere locatie wijd opengooien. Het mocht niet zijn, want het land ging uitgerekend die dag op slot. De investeringen en de noeste arbeid om de locatie klaar te stomen tegen die deadline? Tevergeefs. Een periode zonder inkomsten brak aan. Maar Asgaard zou Asgaard niet zijn, moesten er geen oplossingen gevonden worden. Tussen de lockdowns door organiseerde het enkele optredens, waaronder het geweldige Darken The Moon XI waar Marche Funèbre eindelijk Einderlicht kon voorstellen. Maar al snel mocht de deur weer op slot. Dan vrees je ervoor dat overeind blijven op koffiebars e.d. wel eens moeilijk zou kunnen worden. Maar kijk! Aan de vooravond van het loslaten van de maatregelen kan Asgaard een propvolle voorjaarskalender voorleggen. Alsof er helemaal niets aan de hand is geweest. Niets dan lof en en dankbaarheid voor het zware werk dat hier achter zit, een huzarenstukje in zo'n korte tijd en in volstrekt onzekere tijden. Hoed af en driewerf hoera, miljaarde!


Dat ze bij Asgaard apetrots zijn, mag geen wonder heten. Bernd, voorzitter ofte Alvader van het jeugdhuis: "We zijn inderdaad trots. Zowel nieuwe bands kansen kunnen geven, als nieuwe, vaak jonge organisatoren kunnen ondersteunen... Daarnaast bewandelen we met de mix in de programmatie de sublieme lijn die nieuwe muziekstromen voor een jonger publiek aanbiedt, maar ook extreme metalfans en oude rotten aan hun trekken laat komen. Die laatsten blijven er bovendien mee up to date. Het is een bommetje, onze kalender!"


En van die kalender vindt u hieronder in chronologische volgorde alle op stapel staande concerten die bevestigd zijn tot en met eind april 2022. Rond enkele internationale tours is nog geen duidelijkheid. Die vermelden we om verwarring te vermijden niet. We zullen echter niet nalaten er apart over te berichten wanneer ook die events een go krijgen. Info over het event en over tickets vindt u telkens via de betreffende links. Dat de ticketlinks nog niet beschikbaar zijn voor alle concerten, vergeven we het jeugdhuis graag. Houd dus zeker de eventpages in de gaten. Tot slot: dat allen die steen en been hebben geklaagd over het beperken van hun vrijheden nu de daad maar bij het woord voegen en ook effectief komen opdagen. Support your local scene! To Asgaard we fly!18/02 - Return of Belgian Hardcore (iswm Return Bookings) - o.a. Minded Fury en Game Changertickets (5 euro in VVK exclusief servicekosten, 7 ADK)


26/02 - Mordkaul + Kludde + Patroness + Cobracide (iswm Pyrefest)tickets (12 euro VVK exclusief servicekosten, 16 ADK)04/03 - Aeveris (try-out concert, band met leden van o.a. Thorium, Lethal Injury en Fields of Troy)


tickets (enkel aan de kassa, 6 euro)05/03 - Smash The Silence - 4th Edition (punk, crust, hardcore en aanverwanten)tickets (enkel aan de kassa, 15 euro voor 7 bands!)12/03 - Ruggengraat Returns: Sons of a Wanted Man, Growing Horns en Allöchtööntickets = vrije bijdrage ten voordele van Platform 2103 (Wees gerust gul. U krijgt drie straffe acts!)


18/03 - Leng Tch'e + Brutal Sphincter + Serial Butchertickets (8 euro in VVK exclusief servicekosten, 12 euro ADK)19/03 - Weedpecker + An Evening With Knivestickets (houd het event in de gaten!)25/03 - Wound Collector + Storm Upon The Massestickets (houd het event in de gaten)26/03 - 15Y OF BLEAKNESS: FEN + Frostmoon Eclipse + Lichtblicktickets (houd het event in de gaten)01/04 - Splendidula + Wizards of Wiznan (CHE) + Columbariumtickets (houd het event in de gaten)


17/04 - Fighter V + Supernova Plasmajets (iswm Wild Fest)tickets (houd het event in de gaten)30/04 - Walpurgisfest: Aktarum + Sorcières + Herttickets (houd het event in de gaten)

bottom of page