top of page

Concerttip | Ronker - CharlatanRonker komt naar de Charlatan op vrijdag 14 april om hun debuut-EP voor te stellen!

De speednoise-rockers komen niet alleen gewapend met hun eerste boorling 'Self-Loathing Self-Help', maar ook met de bevriende lawaaimakers Marcel en debutanten Sad Boys Klub. Drie keer slaag voor de prijs van één!


Ronker

Het gaat hard met de mannen van Ronker: de besnorde moerasbewoners uit het Denderland namen een start als een blitzkrieg. Er werd dan ook veel gespeeld in Ronker's eerste levensjaar; onder toeziend oog van Toutpartout mochten liefst 32 shows er aan geloven, van Rock Herk tot de Gentse Feesten naar Magasin 4 en Trix. De band heeft op korte tijd een pittige live-reputatie opgebouwd. Eind 2022 wordt er getekend bij kwaliteitslabel Labelman.

'Self Loathing Self Help' werd opgenomen in Hightime Studio, waar Thomas Valkiers (Crackups, Double Veterans, Xink) als Vlaams equivalent van Steve Albini de plak zwaait. Daarbovenop werd de EP gemixt door niemand minder dan de living legend Tim De Gieter (Amenra, Doodseskader).

Ronker zijn echte roaddogs, gestoeld op de school van Lemmy: rechtdoor, luid en geen compromissen.


marcel Straight out of the Walloons komen de rauwe Ronnies van marcel. Rusteloze indie/postpunk met referenties aan Sonic Youth, Steve Gerrard en Beethoven. Een pot-pourri van rammelende gitaren en het beste van een dwarsdoorsnede van vijftig jaar punk. Stilstaan is onmogelijk met marcel.


Sad Boys Klub Balancerend tussen alles 'post-' zoals enkel millennials dat kunnen, komen deze jonge knapen de scene opdraven. Fris en fruitig én voorzien van een stevige plak weltschmerz. Met het vuile en ongenadige stadsleven als decor voor hun songs knallen de invloeden en muzikale stromingen door elkaar. Steevast te spotten in een subtiel, maar welriekend 80's jasje.

(Bron: Charlatan)


vrijdag 14 april 2023, Charlatan (Gent, BE)bottom of page