top of page

Concerttip | Primitive Man + Fvnerals - Le Botanique


Primitive Man is een doom metal band uit Denver, Colorado. Het werd opgericht in 2012 door Ethan McCarthy, Jonathan Campos en Joe Linden. Door elementen van sludge metal, doom metal en noise rock te combineren met energieke en krachtige live-optredens, werpte Primitive Man zich al snel op tot een van de definitieve bands binnen het genre.


Samen met Full of Hell, een van de grootmeesters van de grindcore scene, creëerde Primitive Man ‘Suffocating Hallucination’, een gezamenlijke plaat die twee uitersten samensmelt tot een ongelooflijk krachtig geheel. Het spelplezier spat ervan af bij beide bands, en wij zijn alvast heel benieuwd hoe die nieuwe nummers live zullen klinken.


Fvnerals is een Belgisch-Zweeds duo dat opgericht is in Brighton. Tiffany Ström (zang/bas) en Syd Scarlet (gitaar) maken muziek die doom mixt met drone, wat zorgt voor etherische soundscapes met een vleugje elektronica. Voor derde album ‘Let the Earth Be Silent’, uitgegeven via Prophecy Productions, deed Fvnerals beroep op Thomas Vaccargiu (drums). Het resultaat is een gekweld, melancholisch, post-apocalyptisch en wreed geluid.


(Bron: Le Botanique)


Info en tickets

Dinsdag, 13 juni 2023, Le Botanique (Brussels, BE)bottom of page