top of page

Concerttip | Peuk - Cactus Café



Een peuk is iets wat je achteloos wegsmijt of kapot stampt, nadat je er genot van hebt gehad. Korte halen, lange trekken, tot diep in je longen en in je brein. En dan op de grond ermee, op naar de volgende rush. Laat net dat ook de muziek van Peuk omschrijven. Dit Limburgse trio legt graag een laag teer op je ziel en is bij beluistering even verslavend als nicotine. Denk Hole, denk Pixies, denk Sonic Youth, denk The Breeders: rock die lustig sludge, pop, grunge en Riot grrrl punk ingrediënten samen brengt in een verslavende cocktail. Naast frontvrouw (en onverwachte brulboei) Nele Janssen heeft Peuk ook drummer Dave Schroyen en bassist Jacky Willems in de rangen.

Met tweede album ‘Escape Somehow (PIAS) onder de arm verovert Peuk stap voor stap België met hun vlammende liveshow. Na een felgesmaakte passage op Pukkelpop én een uitpuilende zaal de Zwerver op Leffingeleuren hoog tijd om hen eens Cactus Café ondersteboven te laten spelen.

Begeleid door drummer Dave Schroyen (Evil Superstars, Millionaire) en bassist Jacky Willems (Heisa) steelt Frêle Janssen de show met uithalen als Courtney Love, Kristin Hersh en Kim Deal in één persoon herenigd zijn. (Oor)

Peuk bevestigde met deze thuisshow andermaal een sterkhouder van de Belgische gitaarunderground te zijn. (De Standaard - Pukkelpop) (bron: Cactus Muziekcentrum)

Tickets en info :

Donderdag 8 februari 2024, Cactus Café (Brugge, BE)







bottom of page