top of page

Concerttip | Panic! At The Disco - AhoyPanic! At The Disco keert terug naar Nederland tijdens de VIVA LAS VENGEANCE TOUR. Op zaterdag 25 februari vind je PATD in Ahoy, Rotterdam.


Met de uptempo, energieke title track als single slaat de band een nieuwe richting in. VIVAS LAS VENGEANCE is een weerspiegeling van de groei van lead zanger Brendon Urie.

De filmische, muzikale reis gaat over de dunne lijn tussen gebruik maken van je jeugdigheid, de dag plukken en uitbloeien. Met een tracklist van twaalf nummers neem je een kijkje in zijn decennium lange carrière, inclusief het opgroeien in Las Vegas, liefde en faam.


Panic! At The Disco

Panic! At The Disco wordt in 2004 in Las Vegas opgericht als een rockband, maar het enige constante en nog resterende lid is frontman Brendon Urie. De bandleden van Panic! At The Disco komen uit de voorsteden van Las Vegas, Nevada. Ryan Ross krijgt met kerst 2003 een gitaar van zijn ouders cadeau. Hij is zo blij met het instrument dat hij op zoek gaat naar andere schoolkameraden die ook een instrument hebben. Die vindt hij in bassist Brent Wilson, drummer Spencer Smith en zanger Brendon Urie. Aanvankelijk spelen de aspirerende musici vooral covers van Blink 182, maar al snel hebben ze inspiratie om eigen nummers te schrijven. Wanneer ze ontdekt worden door Pete Wentz van de band Fall Out Boy krijgt Panic! At The Disco een platencontract aangeboden. De band duikt met producer Matt Squire de studio in voor de opnames van het debuutalbum A Fever You Can’t Sweat Out.


Pas in 2018 scoort de formatie zijn eerste grote hit in Nederland met de single High Hopes.

Inmiddels hebben Brandon Urie & Co al verschillende albums uitgebracht waaronder het meest recente album: Viva Las Vengeance. Tot 2016 bracht Panic! At The Disco als band verschillende albums uit. Vanaf 2016 is Brandon Urie als Solo project verder gegaan met PATD waarna hij de albums Death of a Bachelor (2016) en Pray for the Wicked (2018) uitbracht.


Tekst: MOJO / NPO2


Comments


bottom of page