top of page

Concerttip | Otomo Yoshihide New Jazz Quintet - Ancienne BelgiqueOtomo Yoshihide is geboren in het gezegende jazzjaar 1959 en mag gerust beschouwd worden als het Japanse equivalent van grootmeester John Zorn. Meer nog: wat John Zorn betekent voor de New Yorkse scene, betekent Otomo Yoshihide voor de Japanse.

Als een beeldenstormer pakt Otomo het bestaande jazzrepertoire aan, zij het altijd met onnoemelijk veel respect, virtuositeit en vaardigheid. Denk maar aan de volledige (!) remake van Eric Dolphy’s meesterwerk Out To Lunch (1964) die hij in 2005 uitbracht. Of aan de heerlijke bewerkingen van composities van Charles Mingus’ - zoals Orange Was the Color of Her Dress, Then Silk Blue - of Ornette Colemans superbe Lonely Woman.

Oh ja, Otomo heeft meer dan 100 albums op zijn naam staan. Als je vanaf vandaag elke dag een album uit zijn oeuvre beluistert – en je jezelf tussen Kerst en nieuwjaar even auditieve rust gunt – raak je al netjes halfweg. Een voorbereid man/vrouw/x is er namelijk twee waard!


(Bron: AB)


dinsdag 30 januari 2024, AB Club (Brussel, BE))Kommentare


bottom of page