top of page

Concerttip | Oracle of Death Fest

We zijn er rijkelijk laat mee, maar wie dit weekend nog op zoek is naar een avondje steengoede zwarte metalen kan in deze festivaltijden terecht in Wevelgem voor het Oracle of Death Fest. Verwacht u niet aan een groots opgezet festival, maar eerder een kleinschalig en gezellig indoor event dat enigszins zal herinneren aan de gemoedelijke tijden van weleer.


Oracle of Death is tevens de titel van het debuut van het West-Vlaamse Darkest Mind. U raadt het al: de band stelt dat debuut voor. Eindelijk, want de plaat is al uit sinds december 2021, maar de band kreeg de kans nog niet om het live te brengen. U kent de reden. Nu goed, we hebben hier zelf die release zo'n beetje over het hoofd gezien, maar zijn ons de voorbije dagen eens gaan verdiepen in de zeven nummers die er op te vinden zijn. En weet u, we kunnen u een luisterbeurt meer dan aanraden. Fans van pakweg Naglfar of Dissection doen er goed aan Darkest Mind te checken. De songs zitten tjokvol spannende riffs, bevatten verslavende melodieën en zijn goed gearrangeerd. Bovendien kan de plaat leunen op een uitstekende productie. We tellen alvast af naar de live voorstelling komende zaterdag.


Dat we hier bij Brothers in Raw fan zijn van de opener van de avond, Nyrak, is al lang geen geheim meer. Hun met strijkers verrijkte, progressief getinte black metal heeft een geheel eigen gelaat en sound. Het spreekt voor zich dat we er komende zaterdag op tijd bij zijn. Verrassing van de avond wordt mogelijk Boadicae. Al slaat u ons met een hoenderknuppel, deze band was ons tot op heden onbekend. En wat blijkt, als we het goed begrijpen zou het gaan om een eenmalig project met verschillende veteranen uit de Belgische extreme metal scene. Aan hen om ons compleet met verstomming te slaan! Afsluiter van de avond is het illustere en anonieme gezelschap van The Committee, een band die geen introductie meer hoeft. Met The Committee heeft Oracle of Death Fest een stevige hoofdact beet die niet zo vaak op een podium te zien is, al vragen we ons ook verdekke wel af waar die nieuwe plaat blijft!


De deuren gaan open om 18.00u. Nyrak opent de ceremonie om 19.00u. Elke band krijgt een ruime speelduur van minstens 40 minuten, de headliner speelt iets langer. Voor 15 euro, ter plekke neer te tellen, kan u er bij zijn in Zaal Ter Wijngaard te Wevelgem.
Comments


bottom of page