top of page

Concerttip | Opeth - TivoliVredenburg (UITVERKOCHT)Opeth komt voor 2 shows exclusief naar Utrecht. Op zaterdag 19 november in onze Grote Zaal en op zondag 20 november spelen ze in onze Ronda, dit worden verschillende sets!

Bij deze speciale Evolution XXX 'By Request'-tour, ter ere van het 30 jarig bestaan van de band, kunnen fans stemmen welke nummers ze graag zouden willen horen uit de lange carrière van de band. Het stemmen gaat via deze link.


De Zweedse metalband Opeth draait al bijna 30 jaar mee, maar vertoont nog geen enkel spoor van metaalmoeheid. Dat komt mede doordat ze zich niet beperken tot een genre: Opeth begon als deathmetalband met prog-invloeden, maar maakte op het album Damnation (2003) een complete switch naar progrock. Na hun voorlaatste plaat Sorceress (2016) en de bijbehorende tour wilde frontman Mikael Åkerfeldt met sabbatical, maar het zwarte bloed kruipt waar het niet gaan kan, en binnen no-time zat hij alweer in de studio. Het resultaat was Opeths dertiende album In Cauda Venenum (2019)!


zaterdag 19 en zondag 20 november 2022, TivoliVredenburg (Utrecht, NL)Commentaires


bottom of page