top of page

Concerttip | Op En Tent: Dirk. + Heisa / Taxi Wars


Met OP EN TENT lanceert Muziekclub De Zwerver een reeks coronaproof concerten in een grote concerttent op het Leffingeleurenplein, het voormalig terrein van het gelijknamig festival. 

Tickets kunnen enkel online besteld worden. Tickets kunnen ook gekocht worden voor bubbels van maximaal 10 personen. Het vermelde uur is het aanvangsuur. De deuren gaan telkens open één uur voor aanvang. De verkoop is reeds gestart.


Dirk. Velen denken dat met de bronzen medaille op Humo’s Rock Rally in 2016 het startshot werd gegeven voor DIRK., maar wij weten dat het al een jaar eerder begon, met hun overwinning in onze eigenste VERSE VIS.

In 2018 debuteerden ze met ‘Album’ en kregen ze een cult-reputatie, maar de echte doorbraak kwam er dit jaar met drie opeenvolgende singles ‘Artline’, ‘Stay Indoors’ en ‘HIT’, allen te verschijnen op hun tweede plaat, later dit jaar.

Voor fans van Weezer, Pavement en Car Seat Headrest.


Heisa HEISA verscheen voor het eerst op onze radar bij de selectie van TAZ Jong Muziek 2018.

Intussen heeft het powertrio ook een mooi parcours afgelegd met begin dit jaar het tweede album ‘Joni’ als voorlopig hoogtepunt.

Een sterke plaat die bult van de tegendraadse songstructuren, knappe melodieën en tempowisselingen, dwars, eigenzinnig, dreigend…

(wat onze man van het tweede album van Heisa vond, kan je hier lezen.)


zaterdag 26 september 2020, Leffingeleurenplein (tent)


 

Taxi Wars Jazz leeft! Niet enkel Londen heeft zijn bruisende scene, ook België is een ware hotspot van jazztalent in vele stijlen en gewichten geworden. Taxiwars neemt daarin een opmerkelijk plaats in, niet in het minst door de atypische vocals van deus-frontman Tom Barman.


In Taxiwars werkt hij nu al drie albums lang samen met Robin Verheyen, de naar New York uitgeweken saxofonist die daar zijn weg heeft gevonden en er samenwerkt met Marc Copland, Ravi Coltrane en Joey Baron. Bassist Nicolas Thys en drummer Antoine Pierre vormen de solide en sublieme backbone van de band.


Met het funky album ‘Artificial Horizon’ is ook TaxiWars na een tussenstop van drie jaar weer helemaal terug. Met nieuwe single Sharp Practice toont dEUS frontman Tom Barman dat hij ‘scherper’ staat dan ooit. De plaat verheft zich boven alle genres. Jazz, rock, hiphop, elektronica, poëzie … TaxiWars is het allemaal.


Naast vernieuwing bouwt het project waarmee Barman een jarenlange droom in vervulling liet gaan, evengoed verder op de rijke jazztraditie uit het begin van de jaren zestig. Invloeden van jazzgrootheden als Archie Shepp, Charles Mingus en Pharaoh Sanders zijn nooit ver weg.zondag 27 september 2020, Leffingeleurenplein (tent)(Bron: De Zwerver)


Comments


bottom of page