top of page

Concerttip | NWOBHM II - De Zwerver


Op de tweede editie van The New Wave of Belgian Heavy Metal mogen opnieuw vier jonge Belgische metalbands het beste van zichzelf geven.


Met hun mix van prog-, post- en sludge metal wisten de heren van Hippotraktor uit Mechelen de aandacht te trekken van het toonaangevende Berlijnse label Pelagic Records. Die brachten in oktober 2021 debuut 'Meridian' uit. Met ervaring bij bands als Psychonaut, Before He Shot Her en L’itch zetten de leden een sfeervolle, technisch uitdagende en gevarieerde set neer. Geschikt voor fans van Meshuggah, Baroness, The Ocean en Gojira.


Pothamus, een powertrio uit Mechelen, mengt postrock en post metal met tribal elementen. Hun uitgepuurde sound, bezwerende vocals en repetitieve riffs bepalen de sfeer van hun energieke live-concerten. Pothamus bracht al één album ‘Raya’ uit. Ideale band voor fans van Neurosis, Om, Earth en Monolord.


Dit concert van Predatory Void gaat net vooraf aan de release van hun debuutalbum. De band werd opgericht door gitarist Lennart Bossu na het uiteenvallen van Oathbreaker. Hij concentreerde zich eerst op Amenra maar zocht toch al snel weer een uitweg voor zijn ideeën, waarop hij Thijs De Cloedt (Cobra The Impaler, Aborted), Tim De Gieter (Amenra, Doodseskader) en Lina R. en Vincent Verstrepen (Carnation) bijeen riep. Sounds like Thou en Liturgy.


Crouch werd in 2021 opgericht door Levy Seynaeve en Wim Coppers, beiden actief bij WIEGEDOOD. Ze vonden dat de wereld dringend een nieuwe trage, zware band nodig had. Intussen werd band aangevuld met Jasper Hollevoet (Siem Reap, Ventilateur) en werd er een EP opgenomen met Gilles Demolder (Oathbreaker, Wiegedood, Siem Reap). Voor fans van Old Man Gloom, Crowbar, Sumac en ISIS.

(Bron: De Zwerver)


zaterdag 29 april 2023, De Zwerver (Leffinge, BE)bottom of page