Zaterdagavond 09 Okt 2021 onderzoeken we de grenzen van elektronische muziekgenres in een bad van duistere soundscapes, drone, neoklassiek en ambient, aangevuld met visuele installaties en projecties. Simon Kremar (Family Beaches, Domoor) en Jachym Vandenabeele (Aponogeton) nodigen uit en spelen zelf. Verwacht je aan een filmische en emotionele trip tijdens deze audiovisuele concertavond met scenografie door Hooman Jeddy en visuals van Kato Stevens, Hendrike Scharmann en Brecht Linden.
OLT RUIN
De nieuwste aanwinst in de Belgische elektronicascene maakt met zijn debuut op het kwaliteitslabel Consouling Sounds (Amenra, Madensuyu, Inwolves,…) een verpletterende indruk. Brecht Linden maakt er live een gesamtkunstwerk van, waarbij intrigerende visuals de gelaagde composities ondersteunen. “Atmosferische korrelige texturen, gedrenkt in een dreigende sfeer, voortgestuwd door smerige bassen en gebroken beats. Het beweegt zich tussen de energie van hardcore punk en de delicaatheid van klassieke muziek”, omschrijft Linden zijn muziek treffend in Knack. De beklijvende melodieën steken af tegen het donkere kleurenpalet en creëren een filmische nuance, die zalft en troost. Mooi meegenomen in de allesvernietigende sound van BOLT RUIN die verdrinkt in distortion.
BAUM
Hendrike Scharmann is een multi-instrumentaliste, violiste, zangeres en componiste die zich laat inspireren door muziek van over de hele wereld. Ze reisde door India en het Midden-Oosten waar ze de lokale muziektradities bestudeerde. Door dit te versmelten met flarden van klassiek, jazz of popmuziek creëert ze haar eigen universum. Met BAUM balanceert ze tussen breekbaarheid, rauwheid en eerlijkheid en verwerkt alles tot een uniek geheel.
APONOGETON
Onder de noemer Aponogeton zoekt Jachym Vandenabeele de grenzen van elektronische muziekgenres op. Het project doorging al vele transformaties, maar kwam pas echt tot zijn recht toen alle dansvloerambities (en daarmee ook alles wat op een beat lijkt) achterwege gelaten werden. Zonder aan eclecticisme in te boeten, werd het een verkenning van alles wat onder de losse ‘ambient’ noemer valt, van haar meer vertrouwde vormen tot haar intersecties met drone, minimalisme, new age, neoklassiek, ‘Fourth World Music’ en Berlin School. In Jachyms werk staan de emotionele en tot de verbeelding sprekende kwaliteiten van muziek centraal. Zijn gebruik van dynamiek en intensiteit toont meer verwantschap met een genre als postrock dan met wat men traditioneel onder ambient verstaat. Dit alles draagt bij tot een ervaring die meesleept en soms overweldigt.
FAMILY BEACHES
Simon Kremar maakt elektronische muziek en beats, waarbij het gevoel en de verbeelding centraal staan. Als jazzpianist en sound designer vormt hij een brug tussen het warme, menselijke en de meer experimentele sounds. Hij mengt invloeden van Nosaj Thing, Flying Lotus, Washed Out en Animal Collective tot een eigen, unieke mix. Live komt alles samen in een atmosferische en dromerige trip.
Zaterdag 9 oktober, De Snuffel, Brugge
Comments