top of page

Concerttip | My Chemical Romance, AhoyZeg je emo dan zeg je My Chemical Romance en zeg je My Chemical Romance dan zeg je emo.

Het was 22 maart 2013 toen My Chemical Romance officeel bekend maakte te stoppen als band. Een dag die veel mensen uit de alternatieve scène (met name fans van emo-muziek) zich nog goed kunnen herrinneren.

Echter, na het droppen van een aantal hints op Social Media, werd er op halloweenavond 2019 bekend gemaakt dat de band een reünieconcert zouden organiseren in Los Angeles datzelfde jaar nog op 20 december. Deze show was binnen 4 minuten uitverkocht en niet veel later werd er bekend gemaakt dat het niet bij een eenmalig concert zou blijven. Inmiddels worden er met de -nog naamloze- reunietour verschillende continenten en veel zalen aangedaan, zo ook Nederland.

De vier heren van My Chemical Romance hebben geduren de zero's grote bekendheid verkregen met nummers als Teenagers, Nanana, Bulletproof Heart en niet te vergeten Welcome to the Black Parade. Als kopstuk van het emo-tijdperk zal deze band het concertpubliek gegarandeerd een nostalgisch gevoel bezorgen zodra de eerste geluiden uit de speakers klinken.

Donderdag 2 juni 2022, Ahoy (Rotterdam)
Comments


bottom of page