top of page

Concerttip | Mooneye, Handelsbeurs


Wanneer de luisteraars van StuBru Mooneye begin 2019 uitroepen tot één van de laureaten van De Nieuwe Lichting, is het meteen duidelijk dat de band rond Michiel Libberecht geen eendagsvlieg zal worden. Een titelloze EP met drie radiohits en een drukke festivalzomer later is de band klaar voor het Echt Grote Werk. In 2020 verschijnt de eerste single ‘Bright Lights’ (met een prachtige bijrol voor labelgenote Meskerem Mees), een sprankelende oorwurm die fans én radiozenders aan de borst drukken.

Opvolger 'Fix the Heater' verscheen in het voorjaar van 2021, een merkelijk dreigender hoofdstuk in het nieuwe verhaal van de band, maar toch ook weer helemaal Mooneye. De luisteraar is het daarmee helemaal eens, want de song staat 18 weken in de Afrekening op StuBru. Recent kwam de derde single - en titeltrack - ‘Big Enough’ uit. De song laat wéér een andere kant van Mooneye horen, één die de melodieuze klasse van een Travis of zelfs een vroege (én goeie) Coldplay oproept.

(bron: Democrazy)


Dit concert maakt deel uit van 40Y DEMOCRAZY. 11 dagen lang, van 31 oktober tot 10 november 2021, organiseren we 50 concerten op 10 verschillende locaties om onze 40ste verjaardag te vieren. Het volledige programma vind je hier!

woensdag 10 november 2021, Handelsbeurs (Gent)bottom of page