top of page

Concerttip | Made In Belgium Festival, Gebouw-T


Belgische muziek - en bier - op Nederlandse bodem! Op zaterdag 9 oktober zal Nederland weer een beetje zwart, geel en rood kleuren. Met de tiende editie van het Made in Belgium festival, georganiseerd door Gebouw-T, zal het knallen zijn in Bergen op Zoom waar bekende en minder bekende Belgische artiesten hun opwachting maken. Ik zet ze hier allemaal op een rijtje.Flying Horseman (19u00 - 19u45, Gebouw-T)

De avond in de Rabozaal wordt afgetrapt door Flying Horseman die met hun nieuw album Mothership de zaal komen opwarmen. Flying horseman is een band die met leuke sounds een heel warme en jazzy vibe creëren. De ideale mix om elke plek te veranderen in een met rook gevulde bar uit de jaren zestig. Tsar B (20u00 - 20u30, Blokstallen)

Tsar B, alias Justine Bourgeus, is de ex-violiste van School is Cool. Ze maakte haar zangdebuut op de coversingle Back to Black van Oscar and the Wolf. In 2018 bracht ze haar goed ontvangen debuutplaat The Games I Played uit. Zij trapt de concerten in de Blokstallen op gang met wat donkere R&B.


Admiral Freebee (20u45 - 21u45, Gebouw-T)

Wat volgt wordt voor mij een van de hoogtepunten van de avond, m.n. Admiral Freebee! De admiraal haalt zijn instrumenten terug uit de kast nadat een armblessure hem verplichte zijn gitaar aan de wilgen te hangen. Maar life finds a way and so does Rock and Roll. De admiraal gaat aan de slag met keyboards en andere elektronica en creëert zo een heel nieuwe sound. Verwacht dus geen Freebee concert zoals gewoonlijk.


Kids With Buns (22u00 - 22u30, Blockstallen)

Kids With Buns is een relatief nieuwe band op de Belgische muziekscene en ogen misschien wel een beetje als de ‘groentjes’ op de affiche. Vergis u niet! Deze jongedames weten hoe ze hun mannetje moeten staan en vooral hoe ze een zaal stil moeten krijgen.


SONS (22u45 - 23u45, Gebouw-T)

Als je denkt dat het rustig zal eindigen, denk dan maar snel iets anders want als laatste op de avond komen er vier jongens uit Melsele het kot afbreken. Saving the best for last… De mannen van SONS zijn, met hun punk/garage rock stijl, een garantie voor een daverende zaal en het beter headbangwerk. Zeker geen rustige uitloper dus….... ow juist, Belgisch bier! Buiten Belgische bands, is er voor deze tiende editie van het Made In Belgium festival ook Belgisch bier aanwezig! Je kan nu gelijk bij je kaartje de stempelkaart bestellen, met de stempelkaart kan jij tijdens het evenement voor maar € 14,- vier verschillende biertjes drinken en afvinken! Op de stempelkaart staan: Bolleke, Victoria, Triple d’Anvers en Monte Cristo. Koop je stempelkaart gelijk via onze website, dan weet je zeker dat je die avond alle biertjes kan drinken! Bestellen kan hier >>


zaterdag 9 oktober, Gebouw-T (Bergen op Zoom)


Tekst: Arno BollaersComentários


bottom of page