top of page

Concerttip | Leffingeleuren 2021, Concertreeks met een festivalvibe


Vorig jaar werd Leffingeleuren door dat welbekende virus noodgedwongen vervangen door een alternatieve concertreeks, "Op en Tent". Dit jaar gaan ze door op dat elan en koos de organisatie ervoor om 3 weekends lang een open concerttent te plaatsen. Zo organiseren ze zeven dagen, afwisselend concertavonden en festivaldagen. Zo wordt Leffingeleuren 2021 een beetje Op en Tent 2.0, met een veelbelovende affiche!

 

De concerten


- Vrijdag 10 september -


ALTIN GÜN, DIJF SANDERS, DERYA YILDIRIM & GRUP Şimşek, SUSOBRINO, HUNA SOUNDS

Op deze eerste festivaldag staan de global sounds centraal. Dijf Sanders mag dan misschien wel de vreemde eend in de bijt zijn, maar ook zijn muziek zou er nooit geweest zijn als hij niet de kans had gehad om opnames te maken in Indonesië en Nepal. Fans van oosterse muziek zullen sowieso hun hartje kunnen ophalen met de Turks-Nederlandse Altin Gün. Deze combineren klassiekers uit de Turkse popmuziek met eigen werk en bewerkingen van Turkse traditionals. We blijven in de Turkse sferen met Derya Yıldırım & Grup Şimşek, ook zij haalden hun grootste inspiratie bij de Turkse popmuziek en zijn een aanrader voor wie houdt van oosters geïnspireerde popmuziek met psychedelische trekjes. Susobrino leerden we kennen op TAZ in 2018 en staat garant voor ritmische, energieke soundtracks. Huna Sounds, neemt je mee op een trip vol Arab Techno, Maghreb Bass, Afro Futurism en Eastern Hip Hop. Straffe DJ’s die voor mooie momenten zullen zorgen tussen de optredens.- Zaterdag 11 september - PREUTELEUTE Als er een duo is dat binnen West - Vlaanderen zijn gelijke niet kent, is het wel Alain en ook Alain van Preuteleute. Live weten ze hun publiek als geen ander te bespelen en na verschillende theatertours staan ze deze zomer met hun "Corona Zomertoer" in Leffinge. Bereid je voor om mee te brullen met hun West-Vlaamse covers van classics, die ondertussen zo bekend zijn, dat sommigen de tekst van deze covers beter kennen dan het origineel... Een avondje gegarandeerde ambiance, dat is wat je mag verwachten van deze heren.


- Zondag 12 september -


AMENRA, JOZEF VAN WISSEM Onze hoofdredacteur is nog aan het bekomen van hun show op Alcatraz vorig weekend.

"Het fijnbesnaarde collectief uit Kortrijk had me volledig murw geslagen".

Verwacht je tijdens Op en Tent dan ook maar aan hun "heavy show" met hopelijk heel wat nummers van hun laatste, Nederlandstalige album 'De Doorn'. (Onze review van dit album lees je trouwens hier.) Jozef van Wissem is wellicht de beste en bekendste luitspeler en zeker de man die het instrument naar ene nieuw publiek wist te brengen. Zijn grote doorbraak kende hij in 2013 tien hij in Cannes de prijs voor beste soundtrack kreeg voor de film ‘Only Lovers Left Alive’ van Jim Jarmusch.


- Vrijdag 17 september -


BEAK>, WARMDUSCHER, BLACK DEVIL DISCO CLUB, THE GERMANS, NOSEDRIP

Krautrock, experimentele rock en garagerock met funk, hiphop en disco invloeden. Zowel Beak als Warmduscher komen van de andere kant van het kanaal en worden door de organisatie omschreven als "de coolste bands uit de UK". The Germans (niet uit Duitsland, maar gewoon van bij ons), mogen deze dag openen met hun tegendraadse dansbaarheid, waar improvisatie centraal staat. De afterparty wordt verzorgd door het Franse éénmansproject Black Devil Disco Club. De perfecte afsluiter voor fans van Giorgio Moroder of Kraftwerk.
- Zaterdag 18 september -


ABSYNTHE MINDED, MAURO PAWLOWSKI, MOONEYE, RAMKOT, UMA CHINE

We herinneren ons nog goed de passage van Absynthe Minded op Leffingeleuren 2017.

Hun hits als My Heroics, Part One’ en ‘Envoi’ werden toen zeer goed onthaald in De Zwerver. Enkele albums later, maar ook met een licht gewijzigde bezetting kijken we zeker opnieuw uit naar dit optreden van Bert Ostyn, die sinds kort door Isolde Lasoen wordt vergezeld op drums.

Mauro draait al meer dan 20 jaar mee in onze Belgische muziekscene en is als het ware een "Rock Royalty". We kennen hem vooral als gitarist van dEUS (waar hij in september opnieuw mee enkele optredens zal verzorgen), maar ook van talloze andere muzikale projecten en alter ego's. In september komt ook zijn eerste album onder eigen naam uit, reden genoeg om uit te kijken naar dit concert. Wie Mooneye nog niet kent heeft de laatste tijd echt wel onder een steen geleefd. Bij BIR zijn we grote fan van deze band en we zijn duidelijk niet alleen want hun single Thinking about leaving haalde recent al meer dan een miljoen luisteraars op Spotify. Nog zo'n band van eigen bodem is Ramkot. De winnaars van de nieuwe lichting 2021 willen we zeker eens live aan het werk zien. Ramkot is er vooral voor de fans van Queens of the Stone Age, Raconteurs of De Staat.
- Zondag 19 september -


SOPHIA, GIRLS IN HAWAII, NIKLAS PASCHBURG, THE HAUNTED YOUTH, NORDMANN, HIGH HI Sophia mocht recent nog solo in De Zwerver optreden tijdens de Duyster Live en mag al jaren op Duyster van heel wat airplay genieten. Girls in Hawaii stond in 2013 al eens op Leffingeleuren en past volledig in diezelfde Duyster sfeer. Nicklas Pashburg herinneren we ons nog uit Leffingeleuren 2019, dansbare electronica voor de fans van Nils Frahm en Ólafur Arnalds maar ook van Bonobo, Kiasmos en John Hopkins. De laatste naam kennen we dan weer uit De Nieuwe Lichting, wat hun ferm wat airplay opleverde. Zelf omschrijft The Haunted Youth hun muziek als psych pop dream pop shoegaze, wij vergelijken ze vooral met MGMT of Slowdive. Nordmann staat dan weer bekend als de band rond Matthias De Craene en brengt een combinatie van impro-jazz en rock. High Hi kennen we allemaal van hun hitsingles als Daggers en 94A9 en maakt deze affiche compleet.

- Zondag 26 september -


GOOSE, AILI, BOLIS POPUL

Nog zo'n band die zo goed als geen inleiding hoeft in ons land. Goose staat altijd garant voor een zwaar feestje. Deze zomer waren ze al verschillende keren te zien en telkens bewezen ze deze status nog maar eens. Bolis Popul is tevens lid van The Germans en mag dus twee keer optreden dit jaar op Leffingeleuren. Samen met Aili, de samenwerking tussen de Belgisch-Japanse Aili Maruyama en beatmaker Transistorcake mogen ze het publiek warm maken voor de heren van Goose de tent compleet komen plat spelen.
Comentários


bottom of page