top of page

Concerttip | Khruangbin, 013


Wil jij wegdromen bij de zwoele funky muziek van de Texanen van Khruangin, maar na de show nog lekker genieten van een drankje op het terras? Dan heeft 013 in Tilburg een mooie verassing! Het Tilburgse poppodium heeft een mooie naam te pakken voor een show in de Main. Tussen het drukke festivalschema van de band brengen ze een bezoek aan Tilburg. Tickets gaan morgen (21 mei om 10.00 in de verkoop)


Na in 2019 meerdere stijf uitverkochte shows in Paradiso, voorprogramma's van Father John Misty en Massive Attack, zwoele dromerige festival shows op onder andere Down the Rabbit Hole en Sziget, Rock Werchter en Coachella bracht het trio in 2020 hun album Mordechai uit. Hoewel het album bij zowat iedere platenzaak in de bak met aanraders stond heeft het trio hun album nog niet live kunnen voorstellen aan het Europese publiek. Tot nu, in april 2022 staat Khruangbin in AFAS live in Amsterdam.


Hoewel Khruangbin Oosters en mysterieus klinkt komt de band gewoon uit Houston, Texas. De band, welke bestaat uit enkel 3 personen maar weet live een dromerige, en meeslepende set te presenteren. Of het nu een zweterige festivaltent, een weide of een zaal als de 013 is. Khruangbin weigert in een bepaald hokje te worden gestopt qua stijl, is de stijl het best te omschrijven in een mix van Psychedelische Rock, Soul, Funk en een klein randje Surf. De nummers zijn veelal instrumentaal op enkele uitzonderingen na, waar bassiste Laura Lee de nummers omlijst met dromerige vocals zoals op First Class, Pelota en Time (You and I). Andere uitzonderingen voor hun instrumentale sound is de EP Texas Sun. Op deze EP is de band samen met Leon Bridges de Studio ingedoken. De nummers, welke een ode zijn aan je raad het al.... Texas, gaan iets meer richting de country, maar voelen nog als echte Khruangbin songs. In februari van dit jaar bracht Khruangbin samen met Leon Bridges het vervolg op deze EP uit, genaamd Texas Moon.


Info en tickets (Tickets gaan 21 mei om 10.00 uur in de verkoop)

18 juni 2022, 013 Tilburgbottom of page