top of page

Concerttip | John Cale & Band - De Roma



Een carrière van meer dan zes decennia, boegbeeld van de legendarische cultband The Velvet Underground en een podiumprésence om u tegen te zeggen … John Cale is één van de groten der aarde. Op 23 februari brengt de excentrieke Welshman samen met zijn band in De Roma een selectie uit zijn rijke oeuvre en stelt hij zijn langverwachte nieuwe album Mercy voor (release 20 januari 2023).

Na zijn samenwerking met wijlen Lou Reed voor The Velvet Underground besloot John Cale in 1968 om solo verder te gaan. Het was het begin van een indrukwekkend parcours als songschrijver, multi-instrumentalist en live-performer. Cale bracht tientallen platen uit, met als één van de hoogtepunten het onvergetelijke Paris 1919, dat in 2023 zijn vijftigste (!) verjaardag viert.

Ook als producer verlegde John Cale grenzen. Hij werkte onder meer samen met bands als The Stooges, Happy Mondays en Manic Street Preachers en producete de debuutplaat van de iconische Patti Smith. Live blijft John Cale ook op 80-jarige leeftijd onovertroffen. Zeker in Antwerpen, de stad waar hij in 2000 gelauwerd werd voor zijn grensverleggend werk in de eigentijdse muziek (Bron: De Roma).



Woensdag 22 februari 2023, De Roma, Antwerpen



Comments


bottom of page