top of page

Concerttip | Jesse Jo Stark + Gala Dragot - Kavka Oudaan


Op zondag 3 september 2023 komt Jesse Jo Stark naar KAVKA Antwerpen! De beloftevolle singer-songwriter uit LA – tevens het petekind van Cher – komt binnenkort naar Antwerpen voor haar allereerste concert in ons land, met in het voorprogramma gala dragot!

Het levensverhaal van Jesse Jo Stark, geboren in LA en al haar hele leven ondergedompeld in rock-‘n-roll, sijpelt door in haar muziek, wat een onstuimige, gestileerde mix is van aardse Americana en Hollywood-allure. Haar muziek is tijdloos met een niet te missen knipoog naar rock uit de jaren ’70, klassieke country en etherische pop, terwijl een vleugje seks en kitsch een speelsheid toevoegen aan haar uitmuntende songwriting-skills.

In 2014 werkte ze samen met voormalig Sex Pistols-gitarist Steve Jones om haar debuut-EP ‘Down Your Drain’ op te nemen. Stark verscheen opnieuw in 2017 met een nieuwe single, het stemmige, Mazzy Star-achtige ‘Driftwood’. Daarna bracht ze haar tweede EP, ‘Dandelion’, uit en ging ze op tournee door zowel de VS als internationaal waarbij ze het voorprogramma verzorgde van acts als Guns & Roses, The Vaccines, Sunflower Bean, The Heavy en meer.

In 2022 bracht ze haar debuutalbum ‘DOOMED’ uit, wat vergeleken kan worden met een dramafilm maar dan in de vorm van een album: Het is het soort van onmiddellijke cult klassieker die oneindige verliefdheid inspireert. In 11 elegante, koortsachtige tracks roept de artieste uit Los Angeles een sfeer op die wordt beïnvloed door haar intense fascinatie voor de macabere kant van de underground popcultuur: Elvira, The Cramps, en horrorfilms uit de late jaren 80. Met een diepgaande exploratie van verlangen en overgave en hervonden zelfbehoud, vervaagt ze met DOOMED de grenzen van de waarheid en fantasie om zo een prachtig vervormd universum te creëren die volledig wordt vormgegeven door Starks eigen droomlogica.

Naast muziek is Jesse Jo Stark ook een gepassioneerd modeontwerper. Opgegroeid in een creatieve familie die het high-end modemerk Chrome Hearts (gedragen door beroemdheden zoals Rihanna, Future en Slash) ontwikkelde, is mode altijd een belangrijk onderdeel van haar leven geweest. Buiten het ontwerpen voor dit familiebedrijf, lanceerde ze daarnaast ook een eigen kledinglijn genaamd ‘Deadly Doll’.


Het voorprogramma zal verzorgd worden door gala dragot: In 2020 liet deze beloftevolle Albanees-Belgische artieste zich voor het eerst aan de wereld zien door The Voice Kids (VTM) te winnen. De single contagious die ze daarop uitbracht, kreeg heel wat aandacht en airplay. Dat deed ze nog onder de naam Gala, maar intussen nam ze de artiestennaam over van haar vader Robert Aliaj Dragot, een van de meest prominente figuren van de Albanese showbizz en een hedendaagse kunstenaar.

Een opmerkzame start, en eerder dit jaar gooide de zangeres opnieuw hoge ogen met haar deelname aan Eurosong, de Belgische preselectie van het Eurovisiesongfestival. Met het nummer t’inquiète behaalde ze uiteindelijk een mooie derde plaats in de finale én won ze zelfs de jurystemming. Bovendien trad Gala eind 2022 op tijdens tijdens Festivali i Këngës, de Albanese preselectie voor het Eurovisiesongfestival, waar ze ook het Albanese publiek omverblies. (Bron: Gracia Live)


zondag 3 september 2023, Kavka Oudaan (Antwerpen, BE)


Comments


bottom of page