top of page

Concerttip | Het Zesde Metaal, Cactus Club (o.v.)


Bijna twee jaar (?!) na oorspronkelijk geplande datum lijkt het dan toch te gaan gebeuren. In Cactus Club (Brugge) kun je op 12/02 genieten van ‘Skepsels’ van Het Zesde Metaal. Persoonlijke, hedendaagse actua, gegoten in een West-Vlaams jasje. Een show die al even volledig is uitverkocht maar die we met Brothers in RAW toch graag even in de kijker zetten.


Lees:

HET ZESDE METAAL

ALLERLAATSTE CLUBSHOW VOOR WEST-VLAANDEREN!

Driewerf hoera, Het Zesde Metaal is terug! Na ‘Ploegsteert’ en ‘Calais’, die ondertussen allebei zijn uitgegroeid tot moderne klassiekers, kregen we eind 2019 een opvolger onder de vorm van ‘Skepsels’.

Het Zesde Metaal heeft zich in de laatste jaren opgewerkt tot een van de meest gerespecteerde bands die ons land rijk is. Ze strooien met persoonlijke verhalen en trefzekere karakterschetsen die bij momenten heftig, confronterend en behoorlijk wrang klinken. Maar je voelt dat het vijftal al enige kilometers op de teller heeft staan en dat de band de perfecte muzikale evenknie is geworden van zijn geweldige teksten. Op nieuwe plaat ‘Skepsels’ is dat niet anders. Nooit eerder klonken Wannes Cappelle en de zijnen zo zeker van hun stuk: zonder grote gebaren en toch raak, opgewekt en bedachtzaam, persoonlijk én maatschappijkritisch. En onder de mom van 'het oog wil ook wat' krijgen we met 'Skepsels' ook een visueel kunstwerkje, met artwork door Stefaan De Croock, beter bekend als Strook.

(bron: Cactus Club)


Zaterdag 12 februari 2022, Cactus Club, Brugge
Comentários


bottom of page