top of page

Concerttip | Harlem Lake (XXL) invites The BluesBones + Barn & Belle, Duycker


In januari is het, traditiegetrouw, weer tijd voor het bluesfestival van Harlem Lake bij poppodium Duycker in Hoofddorp. De winnaar van de European Blues Challenge trapt het nieuwe jaar sfeervol af met hun eigen minifestival vol rauwe Americana en hedendaagse Bluesrock! Naast Harlem Lake (in de XXL-formatie) treden ook The Bluesbones en Barn & Belle op.


Harlem Lake bewijst wekelijks dat goede bluesmuziek ook buiten de VS en Engeland te vinden is. En zo refereert de bandnaam toepasselijk naar hun thuisbasis: de Haarlemmermeerpolder. Hun eigenzinnige polderblues nam de band in 2022 mee over de grenzen in een festivalzomer vol shows van Noorwegen tot aan Portugal.

In het najaar van 2021 bracht de band hun debuutplaat “A Fool’s Paradise vol. 1” uit, die goed werd ontvangen door de (inter)nationale pers. Het Franse tijdschrift Rock ’n Force schreef: “Door rock, blues en soul tonen de Nederlanders ongelooflijke diepte en een gevoel van perfecte vloeibaarheid, allemaal geleid door de intense en krachtige stem van hun zangeres. Monumentaal.” “A Fool’s Paradise vol. 2” wordt in 2023 verwacht, maar eerst komt de band met het album “Volition Live”, opgenomen tijdens Culemborg Blues. De eerste single “I Wish I Could Go Running” van dat album verschijnt op 6 januari.

Harlem Lake treedt aan in vol ornaat. Voor deze avond neemt de band een drieman-sterke blazerssectie en twee achtergrondzangeressen mee.


Naast Harlem Lake betreden ook de ervaren topmuzikanten van The BluesBones het podium. Deze bluesrockband bouwt al sinds 2011 aan een flinke staat van dienst met hun mix van blues rock, gevoelde bluesballads en heavy rock. Met het winnen van de Belgian Blues Challenge, een tweede plek op de European Blues Challenge en meer dan 500 shows op zak beloofd de show van The BluesBones een waar genot te worden.


Barn & Belle is een Americana & Roots Duo uit het zuiden van Nederland. Denk bij Barn & Belle aan close-harmony begeleid op een arsenaal aan Country & Folk instrumenten. Oilcan-Gitaar, Wasbord, Banjo, Dobro, Melodica, Ukelele en hun “Travellers Drummachine” komen allemaal voorbij! Barn & Belle spelen een mix aan Americana & Roots muziek, waarbij de chemie tussen de twee multi-instrumentalisten van groot belang is. Op 2 oktober 2022 won het duo de tijdens de finale van de Dutch Blues Challenge waarna ze Nederland mogen vertegenwoordigen tijdens The International Blues Challenge 2023 in Memphis, Tennessee.


(Bron: Duycker)


Zaterdag 7 januari 2023, Poppodium Duycker (grote zaal) (Hoofddorp, NL)


bottom of page