top of page

Concerttip | Gruut Lawijt: Thurisaz and friends


Bier en metal. Twee handen op één buik? Doorgaans. Concerten in een oude brouwerij? Niet bepaald een traditie, maar kijk, laat het Gentse No Name Collective de eerder aparte setting toch maar annexeren op 17 april 2022 voor een avondje verdomd goeie metal van eigen bodem. Meer nog: er zijn twee soorten tickets. Het iets duurdere bevat zowaar ook een bierpakket. Voor de liefhebbers onder jullie een in verhouding te verwaarlozen meerprijs. Daags nadien herinneren we ons de geboorte van de oerzombie bij uitstek, wat een uitslaapdag betekent. U heeft dus geen enkel excuus om niet snel één van de slechts 120 beschikbare tickets te bemachtigen voor dit unieke event, al dan niet met extra bierpakket.


Plaats van de concerten is de stadsbrouwerij Gentse Gruut, Rembert Dodoensdreef 1, 9000 Gent. De beloftevolle death/thrashers van Scarificator beginnen eraan om 17.00u.
Lees


NO NAME COLLECTIVE en GRUUT presenteren met gePaaste trots:


GRUUT LAWIJT!


Een hoogdag ter ere van de herrijzenis van de Belgische underground, op een unieke locatie waar water wonderlijk in artisanaal bier verandert. Op het programma: knallende SHOWS en een fris BIERPALET!


DE BANDS:

*** THURISAZ ***

Al 25 jaar zaait deze atmosferische black metal formatie vanuit Wervik dood en verderf over de hele wereld. Met vijf albums én een nieuwe release up their sleeve, zijn ze één van de meest succesvolle bands uit de Belgische scene. Hypnotiserende keyboards, gevarieerde vocals en slopende gitaren kenmerken de muziek van Thurisaz. FFO Agalloch, Gravewom, Opeth, Insomnium, Swallow The Sun... Oordeel vooral zelf!


*** SONS OF A WANTED MAN ***

Het Beringse SOAWM is sinds 2014 aan een onstuitbare opmars bezig. Met hun intense mix van emotionele post- en jachtige black metal zetten ze zich al snel op de kaart en werden ze opgepikt door het prestigieuze label Les Acteurs De L' Ombre. Fans van Downfall of Gaia en Deafhaven zullen smullen. Hun debut Kenoma viel in heel België en daarbuiten dik in de smaak van fijnproevers:


*** RITUALS OF THE DEAD HAND ***

Dit Limburgse project, bestaande uit veteranen van Hemelbestormer, Gorath, Theudho, Lhääd en andere parels uit de Belgische black- en doom metal scene, brengt hulde aan de lugubere geschiedenis van de Bokkenrijders. Moordende sludge, duistere doom en ijzingwekkende vocalen overspoelen de luisteraar en zaaien al evenveel terreur als hun illustere voorgangers. Onmisbaar voor fans van Regarde Les Hommes Tomber, The Ruins Of Beverast en consoorten, maar ook voor adepten van oldschool black en death metal!


*** SCARIFICATOR ***

Hoewel nog jong, weten deze Gentse rebellen met hun energetische mix van death en thrash metal meteen al harten te veroveren. In december 2021 wonnen de sympathieke snaken als extreme metalband al de publieksprijs in de finale van Sound Track. Hun sound is verfrissend en toch klassiek, een beetje het antwoord op de vraag "wat krijg je als je Sodom en Hail Of Bullets een avond in de bridal suite opsluit".DE ORGANISATOREN:


*** GRUUT ***

GRuut werd opgericht in 2009 door Annick, een gepassioneerde vrouw afkomstig uit een heuse brouwersdynastie. Wat Gruut uniek maakt, is het brouwen met een middeleeuwse kruidenmix in plaats van hop. Een wondermiddel tegen katers, dankzij onderzoek in samenwerking met de Universiteit Gent! Alsof dat nog niet genoeg is, gaat Gruut er ook prat op hun steentje bij te dragen aan gelijkheid en duurzaamheid. Proef hun vijf unieke bieren met overmate!


*** NO NAME COLLECTIVE ***

Sinds 2017 biedt No Name Collective een platform aan zowel jonge lokale acts als door de wol geverfde internationale topbands om in het Gentse toegankelijke shows op sfeervolle locaties te zetten. Met een tiental partnervenues en zo'n 150 bands op de teller zijn we intussen niet meer uit het Vlaamse undergroundlandschap weg te denken.LINE-UP:

17.00u: SCARIFICATOR

18.30u: RITUALS OF THE DEAD HAND

20.00u: SONS OF A WANTED MAN

21.30u: THURISAZ

コメント


bottom of page