top of page

Concerttip | Greta Van Fleet - Vorst Nationaal


Het rockfenomeen Greta Van Fleet is terug! Met hun derde langverwachte album ‘Starcatcher’ (uitgebracht op 21 juli) op zak bestormen ze weldra met de Starcatcher World Tour opnieuw de podia in Amerika en Europa. Het Belgische publiek mag zich opmaken voor een explosieve show in Vorst Nationaal op zondag 12 november 2023.


Greta Van Fleet werd in Michigan in 2012 opgericht en bestaat uit de drie broers Kiszka (Josh op zang, Jake op gitaar en Sam op bas en keyboard) en drummer Danny Wagner. De jonge energie van de band en de volwassenheid van hun muziek, die doet denken aan de beste momenten van roemrijke voorgangers als Led Zeppelin of Guns N' Roses, hebben de rockwereld vanaf het begin verbaasd. Concert na concert groeit hun fanbase aan en stromen complimenten van alle kanten binnen, van Elton John tot Nikki Sixx tot Robert Plant zelf! In korte tijd ging Greta Van Fleet van touren in kleine lokale cafés naar headliner shows overal ter wereld, voor een publiek dat drie keer zo groot is als de bevolking van hun woonplaats Frankenmuth, MI. Ondertussen staat de teller op meer dan 3,5 miljoen verkochte platen wereldwijd en pronkt er een Grammy Award op de kast voor hun debuutalbum 'From the Fires'. Voor hun nieuwe album dook het viertal de legendarische RCA Studios in Nashville in met een duidelijk doel voor ogen: de pure energie van hun wereldberoemde live-optredens vastleggen op plaat. Op het 10 tracks tellende nieuwe album verkent de band de dualiteit tussen fantasie en realiteit, en het contrast tussen licht en donker. Mis Greta Van Fleet, met landgenoten MT.Joy als voorprogramma, niet op 12 november in Vorst Nationaal!


(Bron: Live Nation)


nvdr: Volgens onze bronnen, alsook de tour affiche, opent de ronduit fantastische (classic rock) gitariste Hannah Wicklund de avond. Fans van het betere gitaarwerk (cfr. Neil Young, Tom Petty, ...) komen best op tijd ... en bedanken ons nadien voor de tip. Het is bovendien niet ondenkbaar dat je Sam en Danny mee op het podium zal zien.


zondag 12 november 2023, Vorst Nationaal (Brussel, BE)


Comments


bottom of page