top of page

Concerttip | Green day, Stadspark GroningenNa twee jaar uitstellen is het in juni dan eindelijk tijd voor de Hella Mega Tour. Tijdens deze tour staat Green Day samen met Weezer en Fall Out Boy in het Stadspark in Groningen en in het Sportpaleis in Antwerpen. Op maandag 21 juni is Green Day te vinden in Antwerpen, een dag later kunnen we genieten van een show in Groningen. De Hella Mega Tour is een samenwerking van drie rockbands die samen hun krachten bundelen tijdens deze tour. De drie bands hebben al jaren gestreden om hun stempel te zetten op de huidige rockscene. Dit jaar kunnen we hier dus eindelijk van genieten!


Green Day is in 1986 opgericht onder de naam Sweet Children. In 1989 nam de band hun eerste EP '1,000 Hours' op. Vanaf dat moment veranderde de naam in Green Day. In 1990 verliet John Kiffmeyer de band en kwam de huidige drummer, Tré Cool erbij. In 1991 werd het eerste album 1,039/smoother out slappy hours uitgebracht, waarop alle nummers van de voorgaande Ep's te vinden waren. In 1994 kwam het doorbraakalbum Dookie uit, dat meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht. Dit album wordt gezien als het album dat destijds de punkrock weer nieuw leven heeft ingeblazen.

In 2004 bracht Green Day de rockopera American Idiot uit. Het album heeft in de VS alleen al meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht en kreeg een Gramma Award voor Best Rock Album. Inmiddels heeft Green Day al dertien albums uitgebracht waarvan het laatste album 'Father Of All' uit 2020 dateert. Als de naam Green Day nog geen belletje doet rinkelen dan herken je de band vast wel als je de nummers 'American Idiot', 'Know Your Enemy', 'Boulevard of Broken Dreams' of 'Basket Case' hoort.

Bron: Spot Groningen

Tickets en info Maandag 22 juni 2022, Stadspark Groningen
Comments


bottom of page