top of page

Concerttip | Godspeed YOU! Black Emperor - 4ADDe liefde is groots en wederzijds tussen 4AD en de Canadezen rond Godspeed You! Black Emperor. Voor de tweede maal mogen we de legendarische band in onze zaal ontvangen, deze keer als start van hun Europese tour 2022.


Sinds 1994 vertolkt Godspeed You! Black Emperor de kroniek van een aankomende apocalyps. Dezer dagen – wanneer de eindtijd ons allen in de nek lijkt te hijgen – staan ze er terug, met een verzwelgende soundtrack voor deze tijd. Hun nieuwe album G_d’s Pee AT STATE’S END! smaakt rauw, met speeksel, grind en gruis doorvoed. Twee meeslepende, 20-minuten durende uitbarstingen worden van lawaai doordrenkt. Verschroeiende epische melodieën die zich, botsend en stuiterend, een weg banen door de viool- en baslijnen heen, kleven zich in de gehoorgang vast. Deze songs vormen de vertebrae waarlangs GY!BE’s slang zich kronkelt. De mythische heldenepossen worden gestut door twee kortere, beklijvende en elegische passages. Een duo aan atmosferen van een verwoestende schoonheid, opgebouwd uit veldopnames en semi-improvisatie. Met G_d’s Pee AT STATE’S END is de band, zo’n 25 jaar na hun ontstaan, nog steeds even vitaal, actueel en onverbiddelijk als in hun beginjaren. Onbuigbaar, koppig en wars van alle trends en hypes, varen de gangmakers van Constellation hun eigen koers. Zij vormen de soundtrack van onze hoop in bange dagen. Maandag 10 april 2023 kloppen 250 harten unisono op de tonen van Godspeed You! Black Emperor, zij aan zij, schouder aan schouder.


Humming Amps


Minimalistische drone-muziek die al twintig jaar aan het rijpen is in Kevin Doria’s brein, de perfecte sfeerzetter voor Godspeed You! Black Emperor.

Kevin Doria is al 20 jaar onvermoeibaar aan de slag in de wereld van drone/ambient muziek. Samenwerkingen en soloprojecten vloeien door elkaar, onder meer GROWING, Hiss Tracts, Total Life en Sing Sinck, Sing staan dragen het Doria-embleem. Zijn nieuwe project HUMMING AMPS is geboren uit een liefde voor handen op trillende snaren, versterkt door roestige luidsprekers in lege kamers, in leven gehouden door een koppig verlangen om het


(Bron: 4AD)


Maandag 10 april 2023, 4AD (Diksmuide, BE)Comentarios


bottom of page